Σε… εφιάλτη μετατράπηκε το όνειρο της εθνική υδατοσφαίρισης νέων γυναικών για κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U20, που ολοκληρώθηκε απόψε στη Νετάνια του Ισραήλ. Αγνώριστη η ελληνική ομάδα, νικήθηκε από το άγχος του φαβορί και έχασε εύκολα στον τελικό από τη Ισπανία με 10-5, αρκούμενη στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Ενα χαμένο πέναλτι της Μαρίας Μυριοκεφαλιτάκη (απέκρουσε η τερματοφύλακας Μαρτίνα Τέρε) στα μέσα της πρώτης περιόδου, αποδείχθηκε η φάση «κλειδί» του τελικού. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εμφάνισε σημάδια κατάρρευσης σε άμυνα και επίθεση και μέσα σε δύο αγωνιστικά λεπτά δέχθηκε τέσσερα διαδοχικά γκολ (!), με την Ισπανία να παίρνει μεγάλο προβάδισμα με 5-1. Αν και στη συνέχεια βελτιώθηκε αμυντικά, η εθνική δεν βρήκε λύσεις στην επίθεση και η λήξη του ημιχρόνου τη βρήκε να χάνει 6-1. Δύο γκολ από τις Τριχά και Νίνου έδωσαν μία «αχτίδα» ελπίδας στην ελληνική ομάδα, αλλά η Κάμους με δύο δικά της τέρματα αποκατέστησε γρήγορα τη διαφορά των πέντε τερμάτων (8-3), την οποία οι Ισπανίδες υπερασπίστηκαν άνετα ως το τέλος.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την εθνική): 1-5, 0-1, 3-3, 1-1

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ: Ζαφειράκη, Τριχά 1, Φουντωτού, Σιούτη, Κανετίδου 1, Γιαννοπούλου, Νίνου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Κατσιμπρή, Μπιτσάκου, Κοντονή 1, Τορνάρου, Καρύτσα.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Χιμένεθ, Καρντόνα, Γκόμεθ, Α. Ρουίθ 3, Νόγκε, Πέρεθ, Φάρε 1, Πρατς, Καμαρένα 1, Κάμους 3, Ε. Ρουίθ 2, Παλάσιο, Τέρε.

Σημειώνεται ότι το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ουγγαρία, που νίκησε στον «μικρό» τελικό την Ιταλία με 12-10.