Aναφορά κατέθεσαν βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία ζητούν απαντήσεις σχετικά  με την πορεία της υπόθεσης για το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων επικεντρώνοντας σε θέματα για τυχόν ευθύνες πρώην υπουργών για χρονικό διάστημα μετά τις 2004.

Στην αναφορά τους οι βουλευτές τονίζουν ότι: «Δια της παρούσης δε αναφορά μας, τονίζουν οι βουλευτές, θέτουμε σε γνώση Σας το ως άνω ιστορικό, δεδομένης της σοβαρότητας των διαλαμβανομένων στοιχείων και του περιεχομένου της όλης υποθέσεως, η οποία άπτεται ποινικών ευθυνών πρώην κυβερνητικών στελεχών, σας ζητούμε να επιληφθείτε αυτής, κατά το λόγο αρμοδιότητα σας, για την παροχή των αναγκαίων απαντήσεων και διευκρινήσεων περί του μέχρι σήμερα χειρισμού της σχετικής δικογραφίας. Ευελπιστούμε δε ότι η κατατιθέμενη αναφορά θα υποστηρίξει και διευκολύνει το έργο σας και την υψηλή θεσμική σας αποστολή».

Την αναφορά υπογράφουν οι βουλευτές, Βασίλης Κεγκέρογλου, Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς, Θεόδωρος Παπαθεωδώρου και Γιάννης Κουτσούκος.

Με αφορμή την συγκεκριμένη κίνηση το Μέγαρο Μαξίμου εξαπέλυσε επίθεση στο Κίνημα Αλλαγής κάνοντας λόγο για συκοφαντική δυσφήμιση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Η συκοφαντική επίθεση του Κινήματος Αλλαγής εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία κλιμακώθηκε με τη σημερινή επίσκεψη αντιπροσωπείας του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αποτελεί πρωτοφανές ηθικό, πολιτικό και θεσμικό ατόπημα. Μέχρι στιγμής ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν επιλέξει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Θα πάρουν θέση ή θα συνεχίσουν να συνδράμουν στις επιθέσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη σιωπή τους; Αναμένουμε με ενδιαφέρον».