Νέος πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και του Μεγάρου Μαξίμου με αφορμή τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ όσον αφορά το πρόβλημα με την προσωπική διαφορά των παλαιών συνταξιούχων θα λυθεί με… φυσικό τρόπο, δηλαδή με θάνατο.

«Τη «λύση» που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό, την αποκάλυψε χθες ο κ. Τσίπρας, ο οποίος σχεδόν εξέφρασε την ελπίδα του να μην μακροημερεύσουν για πολύ όσοι Έλληνες είναι άνω των 70 ετών», ανταπαντά η ΝΔ στο γραφείο τύπου του πρωθυπουργού και προσθέσει: «Και δεν ντρέπεται που δεν έχει ζητήσει ακόμη συγνώμη από 1,5 εκατομμύριο συμπολίτες μας».

Νωρίτερα το Μαξίμου είχε εκδώσει την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η ΝΔ εδώ και δύο μέρες αντί να μιλήσει για την ουσία της δέσμης μέτρων που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ για ΕΝΦΙΑ, κοινωνικό κράτος και ελαφρύνσεις, έχει εξαντλήσει τα κοσμητικά επίθετα για τον Πρωθυπουργό. Έκδηλος ο πανικός της», αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Συμπληρώνει «στην ουσία λοιπόν: ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύεται πως θα ακυρώσει το ασφαλιστικό για να φέρει το ασφαλιστικό Πινοσέτ. Δεν έχει το σθένος όμως να πει πως θα ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Συνεχίζει να κάνει το τζάμπα μάγκα και να λέει άλλα έξω και άλλα μέσα στη χώρα», υπογραμμίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Με βίντεο του Τσίπρα απαντά στον… Τσίπρα η ΝΔ

Με ένα παλαιότερο βίντεο του Αλέξη Τσίπρα θέλησε να απαντήσει στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ η Νέα Δημοκρατία.

«Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στον… πρωθυπουργό», είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εμπεριέχει τις τότε δηλώσεις του κ. Τσίπρα που τόνιζε:

«Ο πρωθυπουργός νομίζει ότι επειδή εξαπάτησε μία φορά τον ελληνικό λαό θα μπορεί να το κάνει διαρκώς. Όμως δεν τον πιστεύει πια κανείς. Το μόνο απ’ όλα όσα λέει, όμως, που είναι αλήθεια, είναι ότι επιθυμεί να εξαντλήσει το χρόνο του στην καρέκλα της εξουσίας».