Την Κυριακή νεφώσεις αναμένονται κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο, οι οποίες από το μεσημέρι θα περιοριστούν στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το πρωί στα δυτικά ηπειρωτικά και ενδεχομένως στα νησιά του Ανατολικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου και στα ορεινά της Κρήτης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια θα είναι σχετικά αυξημένες. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 16 έως 28, στη Θράκη από 16 έως 30, στη Θεσσαλία από 19 έως 32, στην Ήπειρο από 13 έως 26, στην Ανατολική Στερεά από 18 έως 33, στη Δυτική Στερεά και Βορειοδυτική Πελοπόννησο από 17 έως 27, στην υπόλοιπη Πελοπόννησο από 15 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 24, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 31, στις Κυκλάδες από 21 έως 31, στα Δωδεκάνησα από 23 έως 29 και στην Κρήτη από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου, με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου η ελάχιστη θα σημειωθεί το πρωί.

 

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες έως δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 3 έως 5 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 6 Μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 Μποφόρ.

 

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και στα δυτικά 3 έως 5 Μποφόρ, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ανατολικά θα γίνουν πρόσκαιρα βορειοανατολικοί έως 3 Μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης έως το μεσημέρι θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

 

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 Μποφόρ, όμως μετά το απόγευμα θα εξασθενήσουν σημαντικά. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 22 έως 25 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.