Με εκκωφαντικό τρόπο σφράγισε ο Ολυμπιακός το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Πειραιώτες διέλυσαν κυριολεκτικά τη Βικτόρια Πλζεν και με ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο τη φιλοδώρησαν με τέσσερα γκολ, τα οποία φαντάζουν λίγα βάσει της συνολικής εικόνας του παιχνιδιού. 20 τελικές εντός εστίας είχαν οι ερυθρόλευκοι, που  θα μπορούσαν να πετύχουν σκορ – ρεκόρ σε ευρωπαϊκό τους παιχνίδι!
Αυτό βεβαίως που μετράει είναι η πρόκριση, την οποία πανηγύρισαν οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς παρέα με τους 33.000 φιλάθλους τους που μετέτρεψαν σε καμίνι το Καραϊσκάκη. Μία πρόκριση αφιερωμένη στον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος έχει σήμερα τα γενέθλιά του. Η νίκη αυτή σφραγίζει καταρχάς την παρουσία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, αφού δίνει …μαξιλαράκι πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και εκτοξεύει τη ψυχολογία της ομάδας για τις αναμετρήσεις που ακολουθούν με την Μπασακσεχίρ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με φόρα από την αρχή στο ματς καθώς στο 2′ ύστερα από κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Γκιλιέρμε έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι. Στο 7′ ο Hruska έδιωξε δύσκολα την κεφαλιά του Γκερέρο και στην εξέλιξη της φάσης χρειάστηκε να επέμβει στη σέντρα σουτ του Ποντένσε. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα της πόλης μας είχε ακόμα μία τελική, με το σουτ του Μασούρα από τα όρια της περιοχής. Οι καλές στιγμές για τον Θρύλο συνεχίστηκαν και στο 21′ ο Τσιμίκας έβγαλε τη σέντρα, ο Γκερέρο πρόλαβε τον αντίπαλο του, αλλά η «στρογγυλή θεά» δεν του έκανε το χατήρι και πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Η πρώτη φορά που η Πλζεν έκανε αισθητή την παρουσία της επιθετικά, ήταν στο 25, με το σώμα του Γκιλιέρμε να αλλάζει πορεία στην μπάλα και να την στέλνει σε κόρνερ. Η απάντηση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ήρθε στο 28′ με τον Βαλμπουενά, με την κατάληξη να είναι η ίδια. Η ομάδα μας συνέχισε να έχει την συντριπτική κατοχή και να ψάχνει να βρει τρόπους να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ο Ποντένσε ήταν αυτός που προσπάθησε με δύο σουτ να ανοίξει το σκορ και να στείλει την ομάδα στα αποδυτήρια με το προβάδισμα, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει, ενώ στο 45′ ο Hruska έδιωξε και πάλι με δυσκολία το σουτ του Μασούρα.

Ο Ολυπιακός  μπήκε εξίσου δυνατά και στο δεύτερο μέρος και μετά την προειδοποιητική… βολή του Μασούρα στο 51′ ήρθε το γκολ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γκιλιέρμε με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας και έδωσε το έναυσμα για τους ξέφρενους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν.

Στο 62′ ο Ολυμπιακός απείλησε για ακόμα μία φορά με τον Γκερέρο και στο επόμενο λεπτό ο Μασούρας για λίγα εκατοστά δεν χρίστηκε σκόρερ. Στο 69′, ήταν η σειρά του Τσιμίκα να επιχειρήσει το σουτ, ενώ πριν περάσει ένα λεπτό ο Θρύλος έφτασε στην επίτευξη και δεύτερου τέρματος. Ο Γκερέρο έφυγε από τη μεσαία γραμμή μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και με δεξί πλασέ νίκησε τον Hruska και έγραψε το 2-0. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Γκιλιέρμε με τη βοήθεια αμυντικού έδωσε την αφορμή για να σηκωθούν και πάλι όρθιοι οι φίλαθλοι προκειμένου να αποθεώσουν την αγαπημένη τους ομάδα για το τρίτο γκολ που σημείωσε.

Ο Ολυμπαικός  δεν σταμάτησε εκεί και στο 82′ ο Ρούμπεν Σεμέδο με κοντινό πλασέ έκανε το 4-0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Ποντένσε, Γιώργος Μασούρας, Βαλμπουενά και Γκερέρο.

ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ: Χρούσκα, Χλούσεκ, Μπράμπετς, Πέρνιτσα, Ρέζνικ, Χροσόβσκι, Κάλβατς (80’ Γιάνοσεκ), Μίχαλικ (74’ Τσόρι), Καγιάμπα (56’ Κόβαρικ), Κόπιτς, Κρμέντσικ.