Τα ψέματα τελειώνουν για την εθνική ομάδα απόψε (21:45 Cosmote, Open) όταν θα ξεκινήσει ο… τελικός με τη Σουηδία, από το αποτέλεσμα του οποίου θα κριθεί κατά μεγάλο ποσοστό η μάχη της πρόκρισης στο Μουντιάλ.

Ο Φαν΄τ Σιπ έδωσε τον τίτλο του φαβορί στη Σουηδία, όμως ξεκαθάρισε ότι η Εθνική έδειξε στο προηγούμενο ματς πως μπορεί να νικήσει και αυτό θα προσπαθήσει να επαναλάβει. Επίσης αναφερόμενος στο γεγονός ότι η Εθνική έχει να χάσει δύο χρόνια σε επίσημο ματς είπε: «Οσοι βλέπουν την Ελλάδα τα τελευταία 2 χρόνια καταλαβαίνουν πως αυτό δεν έγινε κατά λάθος. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Χτίζουμε μία νέα ομάδα. Εχουμε δείξει ποιότητα και ότι μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο».

Από εκεί και πέρα, συνήθως οι συνεντεύξεις Τύπου δεν βγάζουν ειδήσεις αλλά ο Γιάνε Αντερσον αποκάλυψε με χαρακτηριστική ευκολία τους 11 που θα ξεκινήσουν για τη Σουηδία. Αν, λοιπόν, δεν μπλοφάρει, η ενδεκάδα των Σουηδών σε διάταξη 4-4-2 θα αποτελείται από τους: Ολσεν, Κραφτ, Λιντέλεφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Κλάεσον, Εκνταλ, Ολσον, Φόρσμπεργκ, Ισακ, Κουάιζον. Οπως ήταν φυσικό ζητήθηκε και από τον Φαν’τ Σιπ να κάνει αποκαλύψεις αλλά ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας δεν έκανε την έκπληξη: «Θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο γιατί το έκανε. Εμείς αύριο θα ανακοινώσουμε πώς θα παίξουμε».

Η απουσία του τιμωρημένου Τζαβέλλα και των τραυματιών Ζέκα, Γαλανόπουλου, Κουρμπέλη, Παπαδόπουλου έχει κάνει τη μαντεψιά δύσκολη αλλά το πιο πιθανό είναι ο Σταφυλίδης να πάρει τη θέση του Τζαβέλλα και να παραμείνει το 4-3-3. «Εχουμε δείξει πως άλλοι παίκτες βγήκαν μπροστά.

Ο Σιώπης έκανε πολύ καλή δουλειά στη θέση του Ζέκα. Εδειξε πως είναι ικανός. Θα τους αντικαταστήσουμε με καλούς παίκτες», τόνισε ο Φαν’τ Σιπ για τις απουσίες.

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης από την πλευρά των παικτών δήλωσε ότι η Σουηδία είναι η ομάδα που έχει την πίεση και πως τους Ελληνες διεθνείς τους ιντριγκάρει η λέξη «τελικός».