Ακόμη ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση του «πλάνου Κατάρ» θέλει να κάνουν απόψε οι διεθνείς ο Τζον Φαν’τ Σιπ κόντρα στη Βοσνία (21:45 Cosmotesports και Open).

Ο Ολλανδός ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε ότι είδε θετικά πράγματα στο εκτός έδρας ματς με την Ιταλία και κόντρα στη Βοσνία επιθυμεί περισσότερη επιθετικότητα: «Στην Ιταλία ο αμυντικός μας προσανατολισμός ήταν καλός αλλά θέλουμε και επιθετικά να δείξουμε ότι μπορούμε, πόσο μάλλον εντός έδρας, κόντρα στη Βοσνία και να τη δυσκολέψουμε όσο περισσότερο γίνεται. Θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να έχουμε την αυτοπεποίθηση και να κρατήσουμε τη μπάλα στα πόδια μας».

Σε ερώτηση για το σκεπτικό του αναφορικά με την ενδεκάδα και την χρησιμοποίηση του Πασχαλάκη τόνισε ότι την εθνική θέλει πολεμιστές και όχι παίκτες που κάνουν διακοπές: «Είναι μια ευκαιρία για τους παίκτες να δείξουν ότι θέλουν να παίζουν στην Εθνική Ελλάδα και αν τα πάνε καλά θα έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν μέλη της ομάδας για το «πλάνο Κατάρ». Ο Μπάρκας τραυματίστηκε. Ο Πασχαλάκης ήταν μαζί μας στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Μία προσωπικότητα που βγάζει ενέργεια, δεν έπαιξε στα τελευταία δύο ματς με τον ΠΑΟΚ, θέλαμε και τον Διούδη.

Όταν έχουμε τους παίκτες μαζί μας τότε βλέπουμε και κρίνουμε. Ο Πασχαλάκης έβγαλε τρομερή ενέργεια, ο Βλαχοδήμος είχε ένα μικρό πρόβλημα από την Μπενφίκα. Η Εθνική δεν είναι διακοπές. Δεν έρχεσαι εδώ για να προπονείσαι στο 60%, πρέπει να τα δίνεις όλα και με βάση αυτό κρίνουμε το ποιοι παίζουν και το ποιοι συμμετέχουν στην Εθνική».

Ο Τάσος Μπακασέτας από την πλευρά του είπε: «Εμείς θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις μετά την Ιταλία. Θέλουμε να μπούμε μέσα και να διεκδικήσουμε από την αρχή τη νίκη. Θέλουμε τους τρεις βαθμούς και ακολουθώντας το πλάνο του προπονητή θα τα καταφέρουμε».

Στον αγωνιστικό τομέα ο Φαν’τ Σιπ θα ανακοινώσει την ενδεκάδα σήμερα το μεσημέρι και σύμφωνα με τις πληροφορίες σκέφτεται τον Διούδη για βασικό πορτιέρο αντί του Πασχαλάκη, τον Λαμπρόπουλο ως τον έναν στόπερ αντί του Χατζηδιάκου και τον Δώνη αντί του Κουλούρη.