Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021, από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 το πρωί, και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας.

Τις στάσεις εργασίας εξήγγειλαν το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, ζητώντας άμεση απόδοση ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα στη γραμμή 1 του Μετρό και συντήρηση των υποδομών στους χώρους εργασίας.

Όπως αναφέρει η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ: «Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος εργαζομένου συναδέλφου μας του ΗΣΑΠ. Ένας ακόμα εργάτης δεν γυρίζει στην οικογένειά του από την εντατικοποίηση της εργασίας, την επιλογή της εργοδοσίας να μην παίρνει μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Απαιτούμε: άμεση απόδοση ευθυνών του τραγικού δυστυχήματος. Πρόληψη και Συντήρηση των υποδομών στους χώρους εργασίας».

Ταλαιπωρία και αύριο για τα ΜΜΜ – Ποιοι σταθμοί θα είναι κλειστοί λόγω Πολυτεχνείου

Από την πλευρά του και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ ζητά την απόδοση των ευθυνών και την κατάργηση των εργολαβικών εταιρειών στους χώρους εργασίας.

Μετρό: Μεταβολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς θα επέλθουν αύριο, Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, λόγω των εκδηλώσεων για την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, και με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, ο σταθμός του μετρό «Μέγαρο Μουσικής» θα κλείσει από τις 15:00 και οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» από τις 16:30. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και σε δρομολόγια των γραμμών λεωφορείων και τρόλεϊ σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΕΛΑΣ.