«Η κυβέρνηση προσφέρει ένα αντίδωρο στους νέους που έχουν ήδη εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν στη συνέχεια, για ένα ελεύθερο καλοκαίρι, για τις μετακινήσεις τους και την ψυχαγωγία τους», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, σχετικά με την Freedom Pass (κάρτα ελευθερίας) που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, δηλαδή την προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ που θα καλύπτει ταξίδια, ή επισκέψεις σε μουσεία και πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα αφορά τους νέους 18-25 ετων που είτε εμβολιάστηκαν είτε θα εμβολιαστούν.

«Η κυβέρνηση με την απόφασή της κάνει σαφές ότι ο εμβολιασμός είναι η μόνη δυνατότητα που παρέχει την επιστροφή στην κανονικότητα» είπε η κ. Μενδώνη, τονίζοντας ότι οι νέοι ηλικίας 18 έως 25 «είναι φυσικό ότι πιέστηκαν περισσότερο από τα μέτρα για την πανδημία».

«Η ανοσία των νέων εξασφαλίζει και την ανοσία των μεγαλύτερων ηλικιών, των γονιών του» πρόσθεσε η υπουργός Πολιτισμού.

Θεοχάρης: Πρόκληση πρόσκληση για επιστροφή στην κανονικότητα

«Παρών» στην προσπάθεια διάδοσης του εμβολιασμού στον πληθυσμό της χώρας δηλώνει με τη σειρά του και το υπουργείο Τουρισμού, όπως τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, στη σημερινή παρουσίαση των μέτρων για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού.

Αναφερόμενος στην δράση χορήγησης προπληρωμένης κάρτας, ποσού 150 ευρώ για τους νέους πολίτες 18-25 ετών, με την κωδική ονομασία Freedom Pass, ο κ. Θεοχάρης ανάφερε ότι είναι πρόκληση πρόσκληση για επιστροφή στην κανονικότητα και κάλεσε τους νέους πολίτες να την αποκτήσουν.