Στο Φάληρο θα λύσουν τις διαφορές τους ο Ολυμπιακός και η Βικτόρια Πλζεν.

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στην Τσεχία, στο στάδιο «Ντουσάν» κι έτσι η πρόκριση στο γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League θα κριθεί στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης» την προσεχή Τρίτη (30/7, 21:30).

Οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν το «μηδέν» στα μετόπισθεν, όμως στην επίθεση δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί, δεν είχαν τελική πάσα και δεν κατόρθωσαν να φτάσουν στο γκολ, ενώ στο 22ο λεπτό έχασαν με τραυματισμό τον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν και σε έναν ικανοποιητικό βαθμό πέτυχαν να ελέγξουν το ρυθμό, με τους Μπουχαλάκη – Γκιγιέρμε να κάνουν σημαντική δουλειά, όμως οι υπόλοιποι επιθετικογενείς παίκτες τους ήταν άτολμοι και απρόσεκτοι στην τελική πάσα. Ο Ποντένσε αποτελούσε πηγή κινδύνου για τους Τσέχους, αλλά ο Βαλμπουενά στο πρώτο ημίχρονο είχε ημιτελείς προσπάθειες και δεν κατόρθωσε να δώσει όσα ο μεγάλος απών της συνάντησης, Φορτούνης.

Η ομάδα του Μαρτίνς θέλησε να κάνει σίγουρο και χωρίς ρίσκο παιχνίδι ψάχνοντας με υπομονή την ευκαιρία και την κάθετη πάσα, έως το 30ό λεπτό πήγε το παιχνίδι όπως το ήθελε αλλά από εκεί και ύστερα δέχθηκε φάσεις και κινδύνεψε να δεχθεί γκολ.

Στο 17΄ ο Ποντένσε μπήκε από τα δεξιά στη μεγάλη περιοχή, έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι αλλά το πλασέ του Βαλμπουενά με το αριστερό πόδι πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χρούσκα. Στο επόμενο λεπτό ο Καγιάμπα σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Σα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια, για να υποχρεωθεί ο Ολυμπιακός σε αναγκαστική αλλαγή στο 22΄, όταν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος τραυματίστηκε κι έδωσε τη θέση του στον Μπα.

Στο 38΄ ο Κόπιτς βρήκε με κάθετη τον Τσέρμακ, ο οποίος έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά ο Σα με απίθανη επέμβαση κράτησε το «μηδέν» και στο 44΄ οι γηπεδούχοι έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Τσέρμακ εκτέλεσε κόρνερ, ο Γκιγιέρμε προσπάθησε να απομακρύνει, η μπάλα χτύπησε στον Πέρνιτσα και κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Ολυμπιακού.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μισού η ελληνική ομάδα δέχθηκε πίεση και ο προπονητής της δεν το σκέφτηκε πολύ, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Καμαρά αντί του Βαλμπουενά, που δεν βοηθούσε ανασταλτικά. Το παιχνίδι του Ολυμπιακού απέκτησε ξανά ισορροπία, η μπάλα άρχισε να κυκλοφορεί καλά αλλά ευκαιρίες οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να κάνουν, αφού το πρόβλημα στην τελική πάσα δεν είχε εξαλειφθεί.

Παρόλα ταύτα στο 76΄ είχαν την ευκαιρία για ένα σπουδαίο εκτός έδρας γκολ, αλλά το πλασέ του Μπουχαλάκη στην ωραία πάσα του Μασούρα έφυγε μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι, με την πειραϊκή ομάδα να έχει ανεβάσει ρυθμό και να φτάνει ως το τέλος έχοντας κυριαρχία, αλλά όχι γκολ, στο παιχνίδι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρκο Γκουίντα (Ιταλία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χάβελ – Σεμέδο

ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ (Πάβελ Βρμπα): Χρούσκα, Χάβελ, Πέρνιτσα, Μπράμπετς (72΄ Χέιντα), Χλούσεκ, Κάλβατς, Χροσόβσκι, Καγιάμπα, Τσέρμακ (83΄ Μίχαλικ), Κόπιτς, Κρμέντσικ (69΄ Χόρι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Αβ. Παπαδόπουλος (22΄ Μπα), Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Βαλμπουενά (56΄ Καμαρά), Γιώργος Μασούρας (81΄ Ραντζέλοβιτς), Γκερέρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ