Σοκ για την Εθνική ομάδα που ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις από το Κόσοβο και πλέον απώλεσε κάθε ελπίδα γι την κατάληψη μίας εκ των δύο θέσεων του ομίλου στην προκριματική φάση.

Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο, η Εθνική βρήκε το γκολ που ζητούσε. Ο αρχηγός Τάσος Μπακασέτας είδε το κενό στην άμυνα του Κοσόβου, έβγαλε μία καταπληκτική κάθετη πάσα προς τον Τάσο Δουβίκα και ο 21χρονος επιθετικός δεν αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Μούριτς, κάνοντας το 1-0 για την Ελλάδα, δευτερόλεπτα πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Δουβίκα με την Εθνική Ανδρών, μόλις στην 3η συμμετοχή του, δικαιώνοντας την επιλογή του Φαν’τ’ Σιπ να του δώσει φανέλα βασικού…

Στο β΄ μέρος η Ελλάδα είχε πλέον καλύτερη ψυχολογία και διαχειρίστηκε με ηρεμία το προβάδισμά της, χωρίς όμως και πάλι να γίνει ιδιαίτερα απειλητική στο αντίπαλο μισό.

Στο 90+2’ από «γέμισμα» στην περιοχή της Ελλάδας, ο Βλαχοδήμος δεν έκανε καλή εκτίμηση της πορείας της μπάλας, ο Χαντεργκιονάι με κεφαλιά «γύρισε» την μπάλα προς τα μέσα και ο Μουρίτσι με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-1, «σοκάροντας» τους παίκτες της «γαλανόλευκης» ομάδας.

Ετσι η εθνική ομάδα χθες το βράδυ έγραψε ακόμη μία μαύρη σελίδα στην ιστορία της καθώς κόντρα στο Κόσοβο ο Τζον Φαν΄τ Σιπ πειραματίστηκε, κάνοντας τα πράγματα ακόμη χειρότερα για την ομάδα του και το τελικό 1-1 ουσιαστικά δίνει τέλος στη μάχη για την κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων.