Επιμένει στους ισχυρισμούς του για τις πυρκαγιές ο Νίκος Τόσκας. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε ότι δεν υπήρξαν λάθη τακτικής στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και μάλιστα επέμεινε ότι η Ελλάδα είναι καλύτερα προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση πυρκαγιών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια!

«Είμαστε προετοιμασμένοι. Μας συνέβη τώρα που είμαστε προετοιμασμένοι. Ο σχεδιασμός δεν περιλαμβάνει την άναρχη δόμηση και επίλυση προβλημάτων που υπάρχουν εδώ και 70 χρόνια», επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ και συνέχισε: «δεν είχαμε ποτέ 11 μποφόρ σε χερσαίο χώρο, δυτικούς ανέμους. Υπάρχουν όρια στην υλοποίηση σχεδίων πυρόσβεσης. Ο σχεδιασμός της Πυροσβεστικής δεν περιλαμβάνει και τη δόμηση».

Ο κ.Τόσκας υποστήριξε ότι η Πυροσβεστική που έκρινε τη σοβαρότητα της κατάστασης από τη φωτιά στη Νταού Πεντέλης που κατέληξε στο Μάτι, εξέτρεψε αμέσως τα εναέρια μέσα πλην ενός από την Κινέτα και ζήτησε την εκκένωση των παιδικών κατασκηνώσεων.

Ο κ. Τόσκας επεσήμανε πως οι άνεμοι ήταν θυελλώδεις και έκλεισαν τα αεροδρόμια Ελευσίνας και Τανάγρας. Παράλληλα, υπεραμύνθηκε των κινήσεων που έγιναν την κρίσιμη ώρα για να διευκολυνθούν οι οδηγοί να φύγουν από τη φλεγόμενη περιοχή , λέγοντας ότι «έφυγαν 15.000 άνθρωποι από το Μάτι».

Ο κ. Τόσκας είπε πως δεν ακούστηκε ούτε ένα «ευχαριστώ» προς τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς ενώ αναφερόμενος στην επίσκεψη Τσίπρα στο Συντονιστικό το βράδυ της Δευτέρας, ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός είχε την εικόνα που γνώριζαν οι Αρχές εκείνη την ώρα.

Στε ερώτηση αν έγιναν λάθη, ο κ. Τόσκας είπε ότι δεν έγιναν λάθη τακτικής, υποστήριξε ότι η φωτιά δεν μπορούσε επ’ ουδενί να κρατηθεί και να μην περάσει τη λεωφόρο Μαραθώνος. Όταν ρωτήθηκε αν ο ίδιος συνειδησιακά νιώθει ότι έγιναν λάθη, παρά τη μη αποδοχή της παραίτησής του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι καμάρωνε τόσα χρόνια που δεν είχε χάσει στρατιώτη και πρόσθεσε: «Πείτε για τα συνειδησιακά σ΄ αυτούς που δεν έκαναν τίποτα τόσα χρόνια». Ωστόσο, δήλωσε θλιμμένος…