Για απόπειρα παρακώλυσης και αποπροσανατολισμού του έργου της προανακριτικής επιτροπής κατηγορούν την εισαγγελέα Διαφθοράς οι βουλευτές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης 

Και αυτό γιατί η κυρία Τουλουπάκη, λίγο πριν την κατάθεση της κυρίας Ελένης Ράικου, έσπευσε να στείλει στην επιτροπή στοιχεία για 3 εμβάσματα συνολικού ύψους 5.000 ευρώ απο την εταιρεία Novartis προς τραπεζικό λογαριασμό του συζύγου της κυρίας Ράικου, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τι αφορά η συγκεκριμένη πληρωμή.

Επίσης διαβίβασε και το αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ με ημερομηνία 28.1.2019 προκειμένου να την ενημερώσουν για τραπεζικό λογαρτιασμό του υιού του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Απο την πλευρά της επιτροπής ο πρόεδρος της Προανακριτικής Γιάννης Μπούγας μίλησε για προσβλητική συμπεριφορά και ανέλαβε την σύνταξη επιστολής διαμαρτυρίας προς τον Άρειο Πάγο ενώ ο Θανάσης Πλεύρης τόνισε: «Η κα Τουλουπάκη πρόλαβε από την Παρασκευή που ο κ.Λάπας ζήτησε ορισμένα έγγραφα να τα βρει και να τα αποστείλει σήμερα στην Επιτροπή μας αλλά όλων των υπολοίπων τα αιτήματα τα αφήνει να εκκρεμούν εδώ και εβδομάδες. Γιατί; Γίνεται επιλεκτική μεταχείριση. Προτείνω να εκφράσουμε διαμαρτυρία και πιθανόν να ασκήσουμε και κάθε νόμιμο δικαίωμά μας ως Επιτροπή».

Ανάλγογο ήταν και το σχόλιο του Βασίλη Κεγκέρογλου: «Νομίζω οτι δεν πρόκειται ούτε για απλή αμέλεια ούτε για αδιαφορία. Είναι συνέχεια της όλης μεταχείρισης της υπόθεσης. Το πρόβλημα είναι σύνθετο. Γιατί η κυρία Τουλουπάκη επιλέγει τί θα στείλει και τί όχι; Παίρνει από κάπου εντολές είναι σε συνεννόηση με κάποιον; Πρέπει ως Επιτροπή να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα».