Ξεκίνησαν ήδη οι πωλήσεις του κορυφαίου SUV της VW στην ελληνική αγορά, αρχικά μόνο με τον τρίλιτρο V6 πετρελαιοκινητήρα, αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και πολύ υψηλό επίπεδο βασικού εξοπλισμού. Ο diesel κινητήρας προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, με 231 και 286 ίππους, με προτεινόμενες τιμές λιανικής 77.700 € και 84.000 € αντίστοιχα.

Εκτός από ένα εξαιρετικά ευρύχωρο, πολυτελές και πλούσια εξοπλισμένο όχημα παντός εδάφους, το νέο Touareg αποτελεί και καλειδοσκόπιο υψηλής τεχνολογίας. Ενσωματώνει τη μεγαλύτερη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, διαθέτοντας ακόμα και σύστημα νυχτερινής όρασης. Στο εσωτερικό, η Volkswagen παρουσιάζει για πρώτη φορά το Innovision Cockpit, ένα συνδυασμό πλήρως ψηφιακού πίνακα οργάνων (οθόνη 12΄΄) με το κορυφαίο σύστημα infotainment Discover Premium (οθόνη 15΄΄). Ταυτόχρονα, το Touareg διαθέτει κορυφαία τετρακίνηση 4Motion, τετραδιεύθυνση και προαιρετική αερανάρτηση με ηλεκτρομηχανικές αντιστρεπτικές ράβδους. Με αυτά τα δεδομένα, εξασφαλίζει κορυφαία ποιότητα κύλισης στην άσφαλτο, χωρίς να θυσιάζονται οι εκτός δρόμου δυνατότητες.

Οι τρεις εκδόσεις εξοπλισμού με τις οποίες διατίθεται στη χώρα μας το νέο Touareg είναι η ‘Atmosphere’, η ‘Elegance’ και η ‘R-Line’, στην οποία η έμφαση δίνεται στη σπορ εικόνα.