Έτοιμος για τις επόμενες κινήσεις του μέσα από τη φυλακή φαίνεται πως είναι ο πρώην υπουργός του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος εδώ και μερικές ημέρες κατοικοεδρεύει μόνος του στα «υπόγεια κελιά της 17Ν».

Ο Γιάννος Παπαντωνίου μαζί με τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου, που μοιράζεται το κελί της με ακόμη τέσσερις κρατούμενες για οικονομικά εγκλήματα, ύστερα από το πρώτο τους βράδυ στη φυλακή είχαν κοινό επισκεπτήριο με το συνήγορό τους, Αρ. Χαραλαμπάκη, προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα δικονομικά τους βήματα. Ο προφυλακισθείς υπουργός, άλλωστε, κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, που επισύρει ποινή κάθειρξης μέχρι και 20 έτη, δεν αποκλείεται να μείνει εντός των φυλακών έως και 18 μήνες, όσο είναι το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.

Το γεγονός πως ο συγκατηγορούμενός τους, Ανδρέας Μπάρδης, έχει ήδη δώσει ακριβή στοιχεία στην ελληνική Δικαιοσύνη για τον τρόπο που ο ίδιος μετέφερε δεσμίδες χρημάτων για να τα διοχετεύσει σε τράπεζες του εξωτερικού φαίνεται ότι δεν θορύβησε τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Ο πολιτικός μηχανικός, σύμφωνα με πληροφορίες, προσήλθε μόνος του ενώπιον της ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς, Ηλιάνας Ζαμανίκα, για να λάβει προθεσμία, αυθόρμητα όμως αναφέρθηκε στο πώς άρχισε να λαμβάνει χρήματα από τον πρώην υπουργό για να τα καταθέσει αργότερα σε άλλους λογαριασμούς. Η πεποίθησή του ότι οι δεσμίδες χρημάτων προέρχονταν από νόμιμη προέλευση, μιας και ο Γιάννος Παπαντωνίου ήταν τότε ο «τσάρος της οικονομίας», «ο άνθρωπος που έβαλε τη χώρα στην ΟΝΕ», ήταν μερικά από τα πράγματα που έθεσε στην ανακρίτρια. Οταν ύστερα από πέντε μήνες επέστρεψε στο ανακριτικό γραφείο με νέο συνήγορο υπεράσπισης τον Χρ. Βρούστη, απλά συνέχισε την απολογία του από εκεί όπου είχε μείνει. Από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις. Στο τέλος της μαραθώνιας απολογίας του αφέθηκε ελεύθερος με την καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 500.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.