Παρά τις όποιες αντιδράσεις, η ευρωπαϊκή Super League παραμένει πάντα ένα αρκετά πιθανό ενδεχόμενο.

Μάλιστα, ο αγγλικός και κυρίως ο ισπανικός Τύπος, αποκαλύπτουν λεπτομέρειες και πληροφορίες για τον σχεδιασμό αυτής της διοργάνωσης, στην οποία εφ΄ όσον θεσμοθετηθεί, θα συμμετέχουν ομάδες από τα κορυφαία πρωταθλήματα της «γηραιάς ηπείρου».

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η φημολογία, η ευρωπαϊκή Super League θα… εμφανισθεί την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 και όπως αποκαλύπτει η ισπανική εφημερίδα «Mundo Deportivo», θα έχει μορφή ανάλογη με αυτήν την Ευρωλίγκας στο μπάσκετ.

Σε πρώτη φάση, θα συμμετέχουν 18 ομάδες, ενώ θα γίνουν 34 αγωνιστικές με αναμετρήσεις εντός κι εκτός έδρας, για να ακολουθήσουν τα play offs.

Σύμφωνα πάντα με την εν λόγω εφημερίδα, η Αγγλία θα έχει τουλάχιστον πέντε εκπροσώπους και συγκεκριμένα τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ, την Λίβερπουλ, την Τσέλσι, την Αρσεναλ και την Τότεναμ, με το βασικό σενάριο να… αφήνει μία εξ΄ αυτών, «εκτός νυμφώνος».

Από την Ισπανία, σίγουρη θέση έχουν η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ κάτι ανάλογο, ισχύει για τις ιταλικές ΓιουβέντουςΙντερΜίλαν, όπως και για τις γερμανικέςΜπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ. Από την Γαλλία, η Παρί Σεν Ζερμέν θα έχει πέραν πάσης αμφιβολίας μία θέση, ενώ οι εμπνευστές της διοργάνωσης, εξετάζουν τις περιπτώσεις ιστορικών ομάδων της Ευρώπης, όπως ο Αγιαξ, η Μπενφίκα και η Πόρτο, αλλά και ρωσικών, όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.