Απέκλεισε κατηγορηματικά οποιαδήποτε τροποποίηση στα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για τα γήπεδα ο Θανάσης Πλεύρης. Μετά τη συνάντηση με την Super League, ο υπουργός Υγείας έκανε σαφές πως θα διατηρηθεί ως τις 16 Ιανουαρίου η πληρότητα 10% με «ταβάνι» τα 1.000 άτομα, αλλά στο μεσοδιάστημα θα επεξεργαστεί τις προτάσεις της λίγκας, ενώ ζήτησε υπομονή από τους φιλάθλους για 15 μέρες.
«Η υγειονομική κατάσταση της χώρας μάς υποχρέωσε να πάρουμε κάποια περιοριστικά μέτρα. Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα ως προς τη λειτουργία, ειδικά στο ποδόσφαιρο και την Super League. Αυτό που συζητήσαμε είναι πως θα εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση για αυτό το πρώτο 15νθήμερο. Παρακολουθούμε κυρίαρχα την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. Όμως επειδή υπήρξαν συγκεκριμένες προτάσεις από την Super League για τρόπο λειτουργίας πρωτοκόλλου, όπου θα τηρούνται τα μέτρα και θα μπορεί να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά η διαδικασία του πρωταθλήματος, δεσμεύτηκα αυτές τις προτάσεις να τις επεξεργαστούμε μαζί με τον Λευτέρη Αυγενάκη, ώστε να υπάρξει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Αν το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας εκείνο το διάστημα, βούλησή μας είναι να ανοίξουν ξανά τα γήπεδα με τρόπο που θα προστατεύεται η δημόσια υγεία», τόνισε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε:

«Θεωρούμε ότι θα πρέπει οι φίλαθλοι να κάνουν μία υπομονή αυτό το 15νθήμερο, είναι πάρα πολύ σημαντική η εικόνα της χώρας στο επιδημιολογικό επίπεδο, αλλά υπάρχουν θετικές προσεγγίσεις από τη Λίγκα πως μπορεί να εφαρμοστεί ένα πρωτόκολλο και για εμβολιασμένους και με τήρηση των μέτρων και με συγκεκριμένες χωρητικότητες που θα είναι πιο ρεαλιστικό. Περιμένουμε τις προτάσεις από τη Λίγκα. Θα γίνουν παρατηρήσεις και σίγουρα μέσα στο 15νθημερο θα τα επεξεργαστούμε. Για να είμαστε ειλικρινείς. Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, από την πλευρά της κυβέρνησης σε αυτό το πλαίσιο δεν θα υπάρξει αλλαγή αλλά εξετάζουμε στο βαθμό που το επιτρέπει η εικόνα της χώρας να υπάρξει αλλαγή μετά τις 16 Ιανουαρίου. Θεωρώ ότι η Λίγκα έχει ένα πλαίσιο ρεαλιστικών προτάσεων».

Ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος, είπε με τη σειρά του: «Ευχαριστώ τον κ. Υπουργό που δέχτηκε να έχουμε άμεσα αυτή τη συνάντηση για να δούμε το πρόβλημα που ανέκυψε. Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση. Το ποδόσφαιρο έχει αποδείξει ότι σέβεται το πρωτόκολλο και πρέπει να γνωρίζουν όσοι δεν το γνωρίζουν πως στα γήπεδα εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι. Το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι η υγεία, το έχουμε αποδείξει στα δύο χρόνια που υπάρχει η πανδημία. Όμως υπάρχει αντικειμενικά το πρόβλημα με τους φιλάθλους μας που εμβολιάστηκαν και νόμιμα έκλεισαν εισιτήρια διαρκείας για να είναι δίπλα στις αγαπημένες τους ομάδες. Θα είμαστε σε στενή επαφή το επόμενο 15νθημερο, ώστε να δούμε σε τι πλαίσιο θα δούμε για να συγκεραστούν αυτά τα αλληλοσυγκρουόμενα προβλήματα». Πέραν των δύο ανδρών στη συνάντηση ήταν επίσης οι Κώστας Καραπαπάς, Γιώργος Κοσμάς και Κάτια Κοξένογλου.