Μήνυμα πως είμαστε στην αρχή του τέλους και όχι στο τέλος της προσπάθειας για επαναφορά στην κανονικότητα έστειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, υπογραμμίζοντας ότι «δεν τελειώσαμε με την πανδημία».

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κ. Πελώνη ανέφερε πως η χώρα μπαίνει σε μία νέα φάση και -όπως είπε- «κοινός στόχος είναι να προχωρήσουμε με στέρεα βήματα για να μην υπάρχει πισωγύρισμα».

Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη μη τήρηση των μέτρων, επισημαίνοντας πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. «Ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα», πρόσθεσε.

Η κ. Πελώνη προανήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων από πολίτες και επιχειρήσεις. Η ίδια εξέφρασε την ελπίδα να εισακουστούν οι προτροπές της κυβέρνησης, ενώ ερωτηθείσα για το αν υπάρχει plan b σε περίπτωση που τα πράγματα δεν κυλήσουν ομαλά, η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε πως «προφανώς εάν υπάρξουν τοπικές εξάρσεις θα αντιμετωπιστούν ανάλογα».
«Έχουν ήδη γίνει ήδη περίπου 4.300.000 εμβολιασμοί, έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους περισσότεροι από 1.550.000 συμπολίτες μας και συνεχίζουμε με συνεχώς επιταχυνόμενους ρυθμούς», σημείωσε

Για την κατάσταση στο Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη, η κ. Πελώνη παρέπεμψε στις δύο ανακοινώσεις του υπουργείο Εξωτερικών και στην επικοινωνία του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του για το θέμα.