«Ενοχλητικές», χαρακτήρισε τις εικόνες που εκτυλίχθηκαν στη Νέα Σμύρνη το μεσημέρι της Κυριακής η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Είναι εικόνες που μας ενοχλούν και τα περιστατικά διερευνώνται», είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, ότι οξύνει την κατάσταση: «Ο κ. Τσίπρας, ενώ τα νοσοκομεία γεμίζουν, ενώ η κοινωνία είναι σε οριακό σημείο, επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής έντασης. Επιδιώκει πλατείες νεοαγανακτισμένων όπου υπονομεύονται τα μέτρα. Τα τρικάκια δεν ήταν τυχαία, ήταν της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τυπώθηκαν σε 10 λεπτά» είπε και απευθυνόμενη στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να «συστήσει την τήρηση των μέτρων, αντί να αναζητά σημαίες ευκαιρίας εύκολης δημαγωγίας», είπε.

Σε ερώτηση για το εάν θα μπει σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που κατεγράφη να ξυλοκοπά τον νεαρό, σημείωσε πως είναι ζήτημα που άπτεται του πειθαρχικού ελέγχου της αστυνομίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει στην τήρηση των μέτρων, να αποφασίσει σε ποια πλευρά είναι. Από τη μία ψέγει την κυβέρνηση για την πανδημία και από την άλλη, όταν γίνονται έλεγχοι, σπεύδει να την καταγγείλει», επανέλαβε.