Για καθεστωτικές και πελατειακές αντιλήψεις της ΝΔ στην άσκηση εξουσίας οι οποίες αποδεικνύονται καθημερινά, κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις και τη διαγραφή του βουλευτή Ανδρέα Πάτση.

«Μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών, την διάχυση των ευρωπαϊκών πόρων σε φίλους και συμφέροντα, τώρα κερδοσκοπούν σε βάρος χιλιάδων δανειοληπτών», τονίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου του κόμματος.

Επίσης, επισημαίνει ότι «χωρίς καμία ηθική αναστολή όπως στην περίπτωση του βουλευτή Ανδρέα Πάτση και μάλιστα την ώρα που μόλις ένας στους δέκα δανειολήπτες γίνεται δεκτός για ρύθμιση του χρέους του από τα ξένα funds, σύστημα που θεσμοθετήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιεί με ζέση η ΝΔ».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ διερωτάται «η Κυβέρνηση θα διαγράψει το πλέγμα των διατάξεων που οδηγεί στην ασυδοσία των funds και των τραπεζών και αφήνει απροστάτευτη ακόμα και την πρώτη κατοικία ή θα συνεχίσει την ίδια πολιτική, που αυξάνει το ιδιωτικό χρέος και ναρκοθετεί την κοινωνία και την οικονομία;»

Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θεωρεί πώς οι εξηγήσεις του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη για τις υπέρογκες απευθείας αναθέσεις των ΕΛΤΑ στον κ. Πάτση κρίνονται ως απολύτως ανεπαρκείς.