Για επικοινωνιακές κορώνες επικρίνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής την κυβέρνηση σχετικά με την απονομή των συντάξεων. Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου αναφέρει ότι «θριαμβολογεί για την επιτάχυνση στην απονομή των συντάξεων, όταν 1 στις 2 νέες αποφάσεις είναι ελλιπής ή παρουσιάζει λάθη και όταν κανείς δεν ξέρει πότε θα γίνει η απονομή των κανονικών συντάξεων.

Ούτε όταν οι επικουρικές συντάξεις που εκκρεμούν, ξεπερνούν τις 125.000», προσθέτει. Επίσης επισημαίνει ότι 70.000 περίπου διπλοασφαλισμένοι περιμένουν από το Μάιο του 2016 τον υπολογισμό της οριστικής τους σύνταξης και υποχρεώνονται να ζουν με το 60% της σύνταξης που δικαιούνται, ενώ σημειώνει ότι για τις επικουρικές συντάξεις, ο κανόνας είναι οι καθυστερήσεις περισσότερα από 3 και 4 χρόνια.

«Ας σταματήσουν, λοιπόν, τις επικοινωνιακές κορώνες και ας ασχοληθούν σοβαρά με το τεράστιο πρόβλημα που ταλανίζει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Πρόβλημα που συνιστά ζήτημα επιβίωσης για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες συνταξιούχων», τονίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.