H Πρωτοβουλία για την Σοσιαλδημοκρατική Ανανέωση (Ανανεωτική Αριστερά, Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία, στελέχη προερχόμενα από το Ποτάμι), του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η λεγόμενη και “τρίτη συνιστώσα”, διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιουλίου, 7 το απόγευμα, διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Άλλη μια χαμένη ευκαιρία για το δημόσιο πανεπιστήμιο». Aφορμή αποτελεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα ΑΕΙ που προωθεί η κυβέρνηση και πρόκειται τις επόμενες μέρες να κατατεθεί στη Βουλή με σχετικό νομοσχέδιο. Η εκδήλωση έρχεται σε συνέχεια της συνάντησης του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, την περασμένη Δευτέρα, με τα προεδρεία της ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού) και της Συνόδου των Πρυτάνεων.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν: η βουλευτής και κοινοβουλευτική υπεύθυνη Παιδείας ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Χαρά Κεφαλίδου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, η καθηγήτρια του τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΕΚΠΑ και αν. γραμματέας του τομέα Παιδείας ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Ευγενία Μπουρνόβα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θεόδωρος Τσέκος και ο πρώην γραμματέας ΠΑΣΠ ΕΜΠ – μεταπτυχιακός φοιτητής, Γιάννης Ταρνάρης. Την συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τα κοινωνικά δίκτυα του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, https://www.facebook.com/kinimallagis, της Ανανεωτικής Αριστεράς https://www.facebook.com/ananeotikiaristera και των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία https://www.facebook.com/socialdemoGR και http://socialdemo.gr/.