«Η κυβέρνηση παρουσιάζεται αμήχανη στη θερινή της ραστώνη. Αποδέχεται και αφήνει εκτός παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ περίπου 60.000 παιδιά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γιώργος Μουλκιώτης, υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και προσθέτει:

«Ο προϋπολογισμός του προγράμματος “Προώθηση και υποστήριξη παιδιών 2022-2023”, αν και αυξημένος, δεν είναι σε θέση να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες των οικογενειών με παιδιά 5-12 ετών. “Αγκάθι” στη λειτουργία του προγράμματος αποτελεί ο τρόπος που γίνεται η κατανομή των voucher σε περιοχές ανά τη χώρα. Δεν αρκούν τα λόγια τα μεγάλα, δεν αρκούν τα αυξημένα κονδύλια. Χρειάζεται πρωτίστως σωστός σχεδιασμός, λαμβάνοντας υπόψη ότι η προσφορά οφείλει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες».

Και ο κ. Μουλκιώτης καταλήγει: «Ας αφήσει, λοιπόν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη την έπαρση και ας ασχοληθεί σοβαρά με τις υποχρεώσεις της για το κοινωνικό κράτος. Γιατί η άσκηση αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής για να έχει νόημα, πρέπει να έχει και ανάλογο αντίκρισμα».