Σε κοινή δήλωση των Χρήστου Γκόκα, Υπεύθυνου Τομέα Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, Γιώργου Μουλκιώτη Υπεύθυνου Τομέα Εργασίας της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, Χάρη Καστανίδη, Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης και Γιώργου Αρβανιτίδη, Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης για την κατάσταση στις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης, αναφέρεται:

“Η κατάσταση στις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης είναι απαράδεκτη και εκρηκτική.

 

Πολλά λεωφορεία είναι ακινητοποιήμενα προς επισκευή, άλλα δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο κλιματισμό.

 

Η ταλαιπωρία των πολιτών είναι αφόρητη ιδιαίτερα μέσα στο καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες.

 

Οι εργαζόμενοι στις Αστικές Θεσσαλονίκης εμπαίζονται, αντί να δουν λύσεις, στα χρονίζοντα προβλήματά τους, όπως η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, παρά τις υποσχέσεις που τους έχουν δοθεί, και δικαιολογημένα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

 

Για όλα αυτά και το χάος που επικρατεί η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη. Τρία χρόνια είναι πολλά, αλλά έχει μείνει μόνο στα λόγια.

 

Δεν έχει προχωρήσει η αγορά νέων οχημάτων, κυκλοφορούν λεωφορεία που δεν διαθέτουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές, και δεν εξασφαλίζουν τις κατάλληλες συνθήκες, για την μετακίνηση των επιβατών.

 

Το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και η Κυβέρνηση, οφείλουν άμεσα να δώσουν επιτέλους λύσεις, για την ποιότητα στην εξυπηρέτηση των πολιτών, με τα κατάλληλα λεωφορεία, και για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τη διασφάλιση κανονικών συνθηκών εργασίας τους.”