Ο Ολυμπιακός δεν προσήλθε, όπως είχε αποφασιστεί, στο ΟΑΚΑ για τον σημερινό πρώτο αγώνα της σειράς με τον Παναθηναϊκό, για την προημιτελική φάση των πλέι οφ στην Α1 Ανδρών και η αντίστροφη μέτρηση για τον υποβιβασμό του στην Α2, όπως είχε γνωστοποιηθεί κατά το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, έχει αρχίσει.

Για να τελειώσει η… κλεψύδρα, βέβαια, και να πάρουν οι Πειραιώτες την άγουσα για την Α2 Ανδρών, θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι δικαστικές εκκρεμότητες των «ερυθρολεύκων», μετά τις προσφυγές τους στο ΑΣΕΑΔ, η πρώτη για μη νόμιμο ορισμό διαιτητών από την ΚΕΔ στην 26η αγωνιστική και η δεύτερη για την παράνομη, όπως υποστηρίζουν, επικύρωση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου.

Το αγωνιστικό μέλλον του Ολυμπιακού, πάντως, δεν επικεντρώνεται μόνο στην Α2, καθώς εκκρεμεί και η απόφαση για την πιθανή συμμετοχή του στην Αδριατική Λίγκα.

Οι «ερυθρόλευκοι» με αυτό τον τρόπο δείχνουν πώς εμμένουν στην θέση του, δεν παρεκκλίνουν σε κανένα σημείο και πλέον περιμένουν την απόφαση του ΑΣΕΑΔ, τόσο για την υπόθεση με τον παράνομο ορισμό των διαιτητών της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου όσο και για την υπόθεση με την επικύρωση της βαθμολογίας από τον ΕΣΑΚΕ, ενώ εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις.

Νωρίτερα την Δευτέρα η KAE Ολυμπιακός έδωσε στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συνεδρίασης της Κ.Ε.Δ, στα οποία αναγράφεται ότι ο Στέλιος Συμεωνίδης αποχώρησε λόγω αδιαθεσίας, χωρίς να υπογράψει το σχετικό έγγραφο. Σύμφωνα με όσα διαρρέονται από πλευράς της ομάδας του Πειραιά, το ίδιο έγγραφο, εμφανίστηκε σήμερα στο ΑΣΕΑΔ με υπογραφή του κ. Συμεωνίδη!

Στην ενημέρωση της η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ αναφέρει:  

«Επειδή μεγάλη συζήτηση γίνεται σχετικά με το πρακτικό της πενταμελούς ΚΕΔ, που αρχικά έγινε τετραμελής και μεσούσης της σεζόν – όπως ισχυρίζονται – τριμελής, αλλά συνεδριάζει ως διμελής, σας παρουσιάζουμε το επίσημο έγγραφο που προσκομίστηκε από την ΕΟΚ στο ΑΣΕΑΔ, λίγες ώρες πριν από τη δικάσιμο της 16.05.2019 και από το οποίο απουσιάζει η υπογραφή του Προέδρου, Στυλιανού Συμεωνίδη. Τα σχόλια δικά σας…»

Εδώ είναι τα σχετικά έγγραφα:

«Οικογενειακό διπλό» για τον ΠΑΟ

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού βγήκαν κανονικά για προθέρμανση στο Ο.Α.Κ.Α και ελλείψει αντιπάλου, το γύρισαν στο οικογενειακό διπλό. Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες.

Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν τους «άσπρους» και μάλιστα το ηλεκτρονικό ταμπλό άνοιξε για να καταγράψει και το σκορ στο εσωτερικό διπλό των παικτών του Ρικ Πιτίνο.

Σε ένα ταμπό που πάντως γράφει κανονικά Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και το τελικό σκορ έδειξε 79-75.

Σε λίγο θα βγουν στο παρκέ και οι διαιτητές του αγώνα, θα περιμένουν για ένα χρονικό διάστημα, ώστε να γίνουν όλα σύμφωνα με τους κανονισμούς και μετά θα επιστρέψουν στα αποδυτήρια για να κλείσουν το φύλλο αγώνα.

Εβαλαν κοτόπουλα στον πάγκο του Ολυμπιακού

Το ΟΑΚΑ άνοιξε, περίπου 600 οπαδοί των πρασίνων βρέθηκαν σε αυτό με πανό, καπνογόνα και συνθήματα, ενώ κάποιοι τοποθέτησαν κοτόπουλα στον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας.