Επιφανής υποστηρικτές του Brexit ισχυρίζονταν προ πολλού ότι μια τέτοια συμφωνία με τις ΗΠΑ θα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προνόμια της αποχώρησης από την Ε.Ε.

O Ντόναλντ Τραμπ προέβη σε παρέμβαση της τελευταίας στιγμής αναφορικά με τις διαδικασίες για το Brexit τονίζοντας ότι η κυβέρνησή του επιθυμεί «να διαπραγματευτεί μια εμπορική συμφωνία μεγάλου μεγέθους με το Ηνωμένο Βασίλειο», μετά από πιέσεις του Νάιτζελ Φαράζ.

Ο πρώην ηγέτης του UKip λέγεται ότι ζήτησε από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να υποστηρίξει ενδεχόμενο Brexit χωρίς συμφωνία κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν οι δύο τους τον Φεβρουάριο.

Λίγες ώρες αφότου το βρετανικό κοινοβούλιο ψήφισε κατά ενός «no-deal Brexit» και ενώ αναμένεται η δεύτερη ψηφοφορία για την παράταση του Άρθρου 50, ο Ντόναλντ Τραμπ παρενέβη με μια δημοσίευσή του στο Τwitter, η οποία θεωρήθηκε από πολλούς απάντηση στο αίτημα του Φαράζ.

«Η κυβέρνησή μου αναμένει διαπραγματεύσεις για μια Εμπορική Συμφωνία μεγάλης κλίμακας με τον Ηνωμένο Βασίλειο. Οι δυνατότητες είναι άπειρες!», έγραψε.

Επιφανής υποστηρικτές του Brexit ισχυρίζονταν προ πολλού ότι μια τέτοια συμφωνία με τις ΗΠΑ θα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προνόμια της αποχώρησης από την Ε.Ε. Άλλοι όμως προειδοποιούν ότι μια τέτοια συμφωνία θα χρειαζόταν πολύ καιρό για να επιτευχθεί, ενώ θα οδηγούσε σε έκπτωση των ποιοτικών κριτηρίων στα εισαγόμενα τρόφιμα και αγροτικά είδη.

Τραμπ και Φαράζ διατηρούν φιλικές σχέσεις ήδη από 2016, με τον δεύτερο να προσπαθεί να σφυριλατήσει μια νέα σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Στο παρελθόν ο Τραμπ έχει επαινέσει τον Φαράζ λέγοντας μάλιστα ότι «κάνει εξαιρετική δουλειά».