Πολλές ειδήσεις έβγαλε η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Παιδείας.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι το εξεταστικό σύστημα δεν θα αλλάξει και θα μείνει ως έχει αλλά απλώς θα γίνουν βελτιωτικές κινήσεις σε στρεβλώσεις που πιθανόν να υπάρχουν. Είπε ακόμα ότι θα δοθεί παράταση στην υποβολή των Μηχανογραφικών και πως δεν θα ιδρυθεί η 4η Νομική στην Πάτρα.

Όπως είπε η κα Κεραμέως, δεν θα αλλάξει το εξεταστικό σύστημα στους βασικούς του άξονες και τα παιδιά που θα πάνε τώρα τρίτη λυκείου θα εξεταστούν με το σύστημα που διαμόρφωσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε πως στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που θα έρθει στις 23 Ιουλίου στη Βουλή, περιλαμβάνεται ρύθμιση για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και για το θέμα έχουν ήδη αρχίσει διαβουλεύσεις.

Επίσης σήμερα θα ανακληθεί και η απόφαση για το πρόγραμμα σπουδών στη νομική Πάτρας. Βασικό μέλημα, όπως είπε, είναι να γεφυρώσει η κυβέρνηση την εκπαίδευση με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Αναφορικά με τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συζήτησαν, όπως είπε, και μακροπρόθεσμους στόχους και το επόμενο διάστημα θα διαμορφωθεί νέο θεσμικό πλαίσιο για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με στόχο να δοθεί μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία και στα σχολεία και στα πανεπιστήμια. «Θέλουμε να απεμπολήσουμε εξουσίες και αρμοδιότητες και να τις δώσουμε στον φυσικό τους χώρο» κατέληξε.

«Θα προχωρήσουμε με ταχύτητα στην εφαρμογή του σχεδίου μας για ποιοτική Δημόσια Παιδεία και διασύνδεση με την αγορά εργασίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Είναι μεγάλη χαρά που ξεκινώ τον κύκλο των επισκέψεων από το υπουργείο Παιδείας, θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία και καλή δύναμη στη νέα ηγεσία του υπουργείου. Δεν έχω κρύψει ποτέ ότι η Παιδεία αποτελεί για μένα απόλυτη πολιτική προτεραιότητα, θα προχωρήσουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του σχεδίου μας για ποιοτική δημόσια παιδεία και διασύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους εκπαιδευτικούς που επιτελούν με αυταπάρνηση και με αγάπη το καθήκον τους λέγοντας πως «είναι σύμμαχοι μας στην προσπάθεια που θα καταβάλλουμε για όσο το δυνατόν καλύτερη Παιδεία για να μπορέσουν τα παιδιά μας να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός δύσκολου κόσμου που αλλάζει συνεχώς».

«Εμφαση μας πάντα είναι το αποτέλεσμα και όχι η επικοινωνία, το αποτέλεσμα για το πώς θα κάνουμε καλύτερη τη ζωή για την Ελληνίδα και τον Ελληνα με έμφαση πάντα στα παιδιά μας», πρόσθεσε στη συνέχεια.