Στοίχημα για την κυβέρνηση παραμένει η επαναλειτουργία των σχολείων, αλλά και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, ενώ το τελευταίο σενάριο μιλά για πρόωρη έναρξη της σχολικής χρονιάς με άνοιγμα των σχολείων, νωρίτερα τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Open, το υπουργείο Παιδείας φέρεται να εξετάζει δύο ημερομηνίες για να ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες. Και πιο συγκεκριμένα η 22α ή η 29η Ιουνίου.

Οι μαθητές της τρίτης λυκείου αναμένεται να είναι οι πρώτοι που θα μπουν στις τάξεις με τα μαθήματα να πραγματοποιούνται σε ολιγομελή τμήματα ως δικλίδα ασφαλείας από τον κορωνοϊό. Αυτά τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Μάιο και συγκεκριμένα στις 11 ή 18 του μήνα.

Τα τμήματα αναμένεται να έχουν έως και 9 μαθητές, ενώ η διδασκαλία θα γίνεται μόνο στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα έως τις 15 Ιουνίου.

Την ίδια ώρα, πάντως, προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου, του Γυμνασίου και ειδικά για τα παιδιά του Δημοτικού.

Το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ θα ήθελε μια παράταση του σχολικού έτους έως τις 30 Ιουνίου, ωστόσο σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό στο τραπέζι είναι ανοιχτό το σενάριο για έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς νωρίτερα.

Σημειώνεται πως λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και με δεδομένη την γενική αναστολή λειτουργίας των σχολείων από την 11η Μαρτίου 2020, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά στον επανακαθορισμό της εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με αναλογική μείωση σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ’ τάξη του συνόλου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία της ύλης, μέχρι την ημερομηνία που ανεστάλη καθολικά η λειτουργία των σχολείων.