Με πίστη και ενθουσιασμό για ένα θετικό αποτέλεσμα και με τη συμπαράσταση 30.000 και πλέον φίλων του, ο Παναθηναϊκός ως τυπικά γηπεδούχος υποδέχεται την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (19.30) με στόχο την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα μετά την πρώτη ήττα της σεζόν από τον ΠΑΟΚ.

Αθηναϊκό ντέρμπι Νο 115 στην κανονική περίοδο χωρίς να υπολογίζουμε τους αγώνες μπαράζ και εκείνους των πλέι οφ και Νο 58 με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, που υποδέχεται ξανά την ΑΕΚ έξι χρόνια παρά μία μέρα μετά την τελευταία τους αναμέτρηση στο Ολυμπιακό Στάδιο με τυπικά γηπεδούχους τους «πράσινους».

Στις 4/11 του 2012 με γκολ του Τοτσέ ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει 1-0 την Ενωση τη χρονιά που οι «κιτρινόμαυροι» είχαν πάρει την άγουσα για την περιπέτεια στην άγονη γραμμή. Με την επιστροφή της όλα τα ντέρμπι είχαν γίνει στη Λεωφόρο και είχαν λήξει ισόπαλα με το τελευταίο ένα περίπου χρόνο πριν, στις 19/11 του 2017, όταν ο Λιβάγια είχε ισοφαρίσει στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο τους.

Ο Εβρίτης τεχνικός θα είναι για πρώτη φορά αντίπαλός τους στη σημερινή αναμέτρηση. Ως γηπεδούχος ο Παναθηναϊκός έχει συμπληρώσει 12 χρόνια αήττητος έχοντας τέσσερις νίκες και πέντε ισοπαλίες από τον Οκτώβριο του 2006, όταν είχε χάσει για τελευταία φορά στο ΟΑΚΑ (1-2 με ανατροπή μάλιστα).
Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν χθες το απόγευμα την προετοιμασία τους και στην αποστολή συμπεριελήφθησαν οι Κότσαρης, Διούδης, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Κουρμπέλης, Πούγγουρας, Γιόχανσον, Ινσούα, Κουλιμπαλί, Χατζηθεοδωρίδης, Στάικος, Τζανδάρης, Δώνης, Κάτσε, Μουνιέ, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Εμμανουηλίδης, Καμπετσής, Μακέντα. Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, ο φορμαρισμένος Διούδης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Κουλιμπαλί και Ινσούα στα πλάγια της άμυνας με τους Κολοβέτσιο και Μαυρομμάτη στο κέντρο της.

Ο εορτάζων χθες Κουρμπέλης (έκλεισε τα 25) θα έχει παρτενέρ τον Κάτσε ή τον Δώνη, με τον Αλβανό να έχει το προβάδισμα. Δεδομένη είναι ακόμη η παρουσία των Χατζηγιοβάνη, Μπουζούκη και Μακέντα στην ενδεκάδα. Για τη θέση που απομένει και ανάλογα με το σύστημα που θα επιλεγεί τελικά υποψήφιοι είναι οι Χατζηθεοδωρίδης, Καμπετσής και Μουνιέ, αν και ο Γάλλος δεν είναι σε θέση ακόμη να βγάλει ολόκληρο ματς.

Παράλληλα χθες το απόγευμα πάρθηκε από την ΠΑΕ η απόφαση να ανοίξει και μέρος του πάνω διαζώματος και να θέσει σε κυκλοφορία εισιτήρια και για τις θύρες 10, 14, 16 με τιμές 30, 15 και 10 ευρώ αντίστοιχα.

Μια θέση στον… αέρα

Eτοιμη για ακόμη ένα απαιτητικό ματς είναι η ΑΕΚ του Μαρίνου Ουζουνίδη. Οι πρωταθλητές αντιμετωπίζουν σήμερα (19:00) στο ΟΑΚΑ ως φιλοξενούμενοι τον Παναθηναϊκό, με τον Eλληνα τεχνικό της Eνωσης να τίθεται πρώτη φορά αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για τον ίδιο στο οποίο θα βρεθεί φυσιολογικά σε συναισθηματική φόρτιση.

Πλην του Μπακασέτα που έχει τεθεί νοκ άουτ λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί την τελευταία εβδομάδα και δεν κατάφερε να τον ξεπεράσει, όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι ετοιμοπόλεμοι. Το γεγονός αυτό δίνει τη δυνατότητα στον Ουζουνίδη να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, η οποία εκτός απροόπτου θα απαρτίζεται από τον Μπάρκα στο τέρμα, τους Τσιγκρίνσκι και Λαμπρόπουλο στο κέντρο της άμυνας, στα μπακ τον Μπακάκη δεξιά και τον Χουλτ αριστερά, τους Σιμόες και Γαλανόπουλο στη μεσαία γραμμή και τους Μπογέ, Μάνταλο και Λιβάγια πίσω από τον προωθημένο Πόνσε. Από την προαναφερθείσα 11άδα, η θέση που είναι σχετικά αμφίβολη είναι αυτή του παρτενέρ του Τσιγκρίνσκι, με τους Τσόσιτς και Οικονόμου να διεκδικούν επίσης φανέλα βασικού από τον Λαμπρόπουλο.

Αναλυτικά στην αποστολή του μεγάλου αγώνα συμπεριλαμβάνονται οι: Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Γιαννιώτας, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Μπογέ, Μοράν, Aλεφ, Γιακουμάκης, Λιβάγια, Κλωναρίδης και Πόνσε.