Μπορεί τα στοιχεία για την εγκληματικότητα, να δείχνουν ότι υπάρχει μείωση, όμως στην Κρήτη όπως και αλλού, τα χρόνια της κρίσης υπάρχει μία επικίνδυνα αυξητική τάση στα ποσοστά κλοπών, ληστειών και διαρρήξεων.

Πρόκειται για μία εγκληματικότητα που συνδέεται άμεσα με το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών. Κι έτσι με την αύξηση αυτού του είδους εγκληματικότητας, κάποιες φορές τα πράγματα φεύγουν εκτός ελέγχου. Όπως συνέβη την Τετάρτη (1/8) περίπου στις 7 στο Βαμβακόπουλο Χανίων.

Εκεί, ένας 31χρονος αλλοδαπός, σύμφωνα με μαρτυρίες υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ, προσπάθησε να εισέλθει μέσα σε σπίτι.

Όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη. Όταν ο δράστης τον απείλησε με σουγιά, ο πολίτης τον αφόπλισε και εξαγριωμένος από την απειλή τον πήρε κυνήγι στους δρόμους. Στο κυνήγι μπήκαν και άλλοι πολίτες μέχρι που τελικώς, κατόπιν άγριου ξυλοδαρμού του, ο δράστης ακινητοποιήθηκε και δέθηκε με καλώδια μέχρι να φθάσει η αστυνομία.

Οι φωτογραφίες που στάλθηκαν στον «Αγώνα της Κρήτης» είναι σκληρές αφού είναι εμφανές ο ξυλοδαρμός του άνδρα καθώς και ότι είναι δεμένος ώστε να μη διαφύγει.

Πηγή: agonaskritis.gr