Πολιτικές απαντήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μετά και τις νέες αποκαλύψεις για το παρακράτος την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για μείζονα θεσμικά ζητήματα που εγείρονται και κατηγόρησε εκ νέου τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι μαζί με τον Νίκο Παππά επιδίδονται σε «θέατρο του παραλόγου» το οποίο «δεν πείθει, προκαλεί τους πολίτες».

Σε ότι αφορά την προτροπή του Αλέξη Τσίπρα να διευρυνθεί το κατηγορητήριο για την Novartis, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Ας αφήσει την άκρη στους παλικαρισμούς. Η σιωπή του, διευρύνει στη συνείδηση των πολιτών το κατηγορητήριο».

Ο κ. Πέτσας αναφερόμενος στον εξωδικαστικό συμβιβασμό στις ΗΠΑ τόνισε πως αποδεικνύεται πως η προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν ενδιαφέρθηκε για το πραγματικό σκάνδαλο και δεν έκανε τίποτα για την αποζημίωση του δημοσίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας για «εγκληματική αδράνεια των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ» επανέλαβε πως ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησης είχε αναλωθεί στην σπίλωση των πολιτικών της αντιπάλων και κάλεσε εκ νέου τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει πολιτικές απαντήσεις για το τι γνώριζε σε ότι αφορά τις κινήσεις Παππά και Παπαγγελόπουλου που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

Από εκεί και πέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην επιδίωξη για διεκδίκηση αποζημιώσεων από τη Novartis λέγοντας πως «αξιοποιούμε κάθε πρόσφορο τρόπο για αποζημίωση δημοσίου».