Σε ενημέρωση για τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική, η οποία άφησε πίσω της έξι νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές στην περιοχή, προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε αμέσως για τη θεομηνία στη Χαλκιδική και έδωσε οδηγίες για την αποστολή κλιμακίου από τους αρμόδιους υπουργούς. Ενημερώθηκε, επίσης, άμεσα από τον υπουργό Υγείας για τους νεκρούς», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε προειδοποιήσει, από χθες το απόγευμα, σε τέσσερις γλώσσες για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Θα υπάρξουν άμεσα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών και επούλωσης των πληγών», είπε ο κ. Πέτσας. «Το πρόβλημα με τη ΔΕΗ έχει να κάνει με την υψηλή τάση», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων μετά τη θεομηνία στη Χαλκιδική.

Το αργότερο μέχρι το Σάββατο θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, τόνισε επίσης ο κ. Πέτσας. Επισήμανε ότι δεν λειτουργεί ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112, για να προσθέσει ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη με τους εκπρόσωπους των εταιρείων κινητής τηλεφωνίας και πιλοτική δοκιμή.

Στο μεταξύ, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκου οι πληγέντες από φυσικές καταστροφές  δήμοι Νέας Προποντίδας, Κασσάνδρας και Σιθωνίας Χαλκιδικής θα επιχορηγηθούν εκτάκτως για την κάλυψη εξόδων αποκατάστασης των δημοτικών υποδομών ως εξής:

Δήμος Νέας Προποντίδας: 200.000 €

Δήμος Κασσάνδρας: 200.000 €

Δήμος Σιθωνίας:  100.000 €