Στον τρίτο θάλαμο των φυλακών της Τρίπολης μπήκε ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος προφυλακίστηκε για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, κατηγορίες που ο ίδιος αρνείται.

Ο γνωστός ηθοποιός εμφανίζεται αποφασισμένος να καταθέσει αίτημα για «πάγωμα» της προσωρινής κράτησης του, το οποίο αναμένεται να κριθεί σε περίπου 2 μήνες από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Ο ίδιος, παρότι δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα, επιμένει ότι είναι αθώος και ότι οι καταγγελίες προς το πρόσωπό του –για ένα βιασμό και δύο απόπειρες- είναι πράξεις εκδίκησης. Οι Πέτρος Φιλιππίδης και Δημήτρης Λιγνάδης δεν θα είναι μόνοι τους στον Γ’ θάλαμο των φυλακών Τριπόλεως, καθώς στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης όλοι είναι χωρισμένοι σε ομάδες των 18-20 ατόμων, ενώ ο συνολικός αριθμός είναι περίπου 110 κρατούμενοι.

Οι άλλοι «γνωστοί» κρατούμενοι

Έγκλειστοι που κατηγορούνται για σεξουαλικά αδικήματα (βιασμοί, παιδεραστία, σεξουαλική παρενόχληση κλπ), κρατούνται στις φυλακές της Τρίπολης.

Πρόκειται για ένα σωφρονιστικό κατάστημα, όπου δεν υπάρχουν τα γνωστά κελιά των 3-4 ατόμων, αλλά χώροι όπου κρατούνται 18 – 20 κρατούμενοι μαζί. Συνολικά, στις φυλακές της Τρίπολης εκτίουν την ποινή τους 110 άτομα. Μεταξύ αυτών, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης, ο ιερέας από τη Μάνη, που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρονης κόρης της συντρόφου του, ο «παιδεραστής με το βαν», ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 26 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ κατά συγχώνευση και συνελήφθη το 2015 επ’ αυτοφώρω, όταν επιβίβαζε 13χρονο στο ειδικά διαμορφωμένο βαν του για να το αποπλανήσει, και ο «δράκος του Αμαρουσίου» που κρίθηκε πρωτόδικα ομόφωνα ένοχος για έξι απόπειρες βιασμού γυναικών στο Μαρούσι χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.