Μπορεί να μπήκαμε και επίσημα στο φθινόπωρο, αλλά το καλοκαίρι δεν θέλει να φύγει ακόμα! Μη βιαστείτε λοιπόν να κρύψετε τα μαγιό σας. Η Αθήνα προσφέρει δυνατές επιλογές για απογευματινές εξορμήσεις μετά τη δουλειά, αλλά και ατέλειωτα Σαββατοκύριακα στην παραλία.

Και φυσικά, τι καλύτερο από το να απολαύσετε το μπάνιο σας με ένα καλό γεύμα ή ποτό δίπλα στο κύμα! Καλές βουτιές λοιπόν!

«Νice n’ easy seaside» βραδιές στην Astir Beach

Το «Νice n easy seaside» περιμένει τους επισκέπτες σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στην εμβληματική Astir Beach. Οταν η farm-to table φιλοσοφία συνάντησε την avant garde πολυτέλεια της Astir Beach, γεννήθηκε το «Νice n easy seaside». Με γνήσια εικόνα λιτής κομψότητας που σέβεται το φυσικό τοπίο, ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στην έντονη ταυτότητα της περιοχής και την κλασική αρχιτεκτονική της δεκαετίας του ’60. Η πιο iconic παραλία στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και όχι μόνο φιλοξενεί το νέο γευστικό project των Δημήτρη Χριστοφίδη και Χρήστου Αθανασιάδη που απευθύνεται στους λάτρεις της δημιουργικής και ταυτόχρονα υγιεινής κουζίνας. Σύγχρονες γεύσεις της δημιουργικής ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας με την υπογραφή του chef Xρήστου Αθανασιάδη και του executive chef Kώστα Φιλιππόπουλου, όπως Tomahawk Black Angus με ψητές τομάτες και πατάτες αρωματισμένες με δεντρολίβανο. Mοναδικές στιγμές απόλαυσης με ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα με θέα το Ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα και νύχτες με άρωμα νησιού αποτελούν σημείο αναφοράς για την Αθηναϊκή Ριβιέρα (2108901625, www.astir.gr/beach/nice-n-easy).

«Ζεν beach»: Νέα παραλία σε αγαπημένο μέρος

Μία καινούργια παραλία με ένα απλό εστιατόριο και καφέ σε ένα όμως πολύ παλιό και γνώριμο σε όλους μέρος, τις παλιές Νηρηίδες.
Η παραλία είναι σε όλους γνωστή για τη φυσική της ομορφιά και την απέραντη αμμουδιά. Τα νερά είναι ρηχά στην αρχή, πράγμα που βολεύει τις οικογένειες με παιδιά. Υπάρχουν ξαπλώστρες με ομπρέλες στις οποίες μπορείτε να κάνετε κράτηση και ιδιωτικό πάρκινγκ. Το εστιατόριο, που βρίσκεται πάνω στο κύμα, θα σας προσφέρει φρέσκα ψαρικά αλλά και προσεγμένα κρεατικά, σαλάτες και ορεκτικά (οδός Βάκχου, τέλος, πάρκινγκ, 2109670096, 6978154415).

«Island»: Δημιουργεί τα trends

Το «Island» της Αθηναϊκής Ριβιέρας αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό της Αθήνας για περισσότερα από 27 χρόνια. Αυτό που το κατατάσσει ανάμεσα στα καλύτερα club-restaurant παγκοσμίως είναι η υψηλότατη ποιότητα στην κουζίνα του, στα ποτά και στην εξυπηρέτηση. Με κυρίαρχο το ελληνικό στιλ στην αρχιτεκτονική, την ατμόσφαιρα και το ύφος του είναι αυτό που δημιουργεί τα trends όχι μόνο σε ελληνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο. To εμβληματικό «Island», το οποίο είναι κυριολεκτικά σκαρφαλωμένο στο βράχο, προσφέρει μια δροσερή απόδραση τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια στην Αθήνα. Παγωμένα cocktail από έμπειρους mixologists, lounge μουσική και πάρτι με ατέλειωτο χορό, όλα μαζί συνθέτουν την ιδανική ατμόσφαιρα, κάθε μέρα της εβδομάδας, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Με λαμπερούς διεθνείς θαμώνες που το λατρεύουν, όπως ο Valentino, η Meryl Streep, o Tommy Hilfiger, o Hugh Jackman, o Ethan Hawke, ο Giancarlo Giammetti, ο Elie Saab, η Princess Rosario, η Gloria Gaynor, o Bruce Willis, o Moby, o James Blunt και όλο το ελληνικό κοινό, αποτελεί την κορυφαία καλοκαιρινή εμπειρία (http://www.islandclubrestaurant.gr/).

«Balux»: Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Tο «The House Project-Balux Cafe» είναι ο ιδανικός προορισμός για τις εξορμήσεις στη φθινοπωρινή Αθήνα. Με στόχο να θυμίζει ένα ευρύχωρο σπίτι μπροστά στη θάλασσα, δεν διαθέτει τοίχους, δίνοντάς σας έτσι την ευκαιρία να απολαύσετε ανεμπόδιστα τη θέα. Κάθε δωμάτιο έχει διαφορετικό στήσιμο ώστε να μπορείτε να το απολαμβάνετε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, από το πρωί έως το βράδυ. Μπορείτε να επιλέξετε το σαλόνι και να χαλαρώσετε στους αναπαυτικούς καναπέδες μας ή να περάσετε από το χώρο της βιβλιοθήκης και να ξεχαστείτε με την τεράστια συλλογή βιβλίων που θα βρείτε διαθέσιμη. Αν έχετε όρεξη για παιχνίδι, εσείς και η παρέα σας μπορείτε να επιλέξετε από μια μεγάλη γκάμα επιτραπέζιων παιχνιδιών, από μια παρτίδα μπιλιάρδο ή ακόμα να απολαύσετε τις αγαπημένες σας σειρές στο playroom του «House Project». Πεινάσατε; Δοκιμάστε στο χώρο της τραπεζαρίας εκλεκτές γεύσεις από το μενού μεσογειακής κουζίνας, παραδοσιακή ιταλική pizza παρασκευασμένη σε ξυλόφουρνο ή απολαύστε το sushi menu. Ο χώρος περιλαμβάνει έναν μεγάλο παιδότοπο, όπου τα παιδιά μπορούν να απασχοληθούν και να διασκεδάσουν όσο εσείς απολαμβάνετε τη ζεστή σοκολάτα με τους φίλους ή την οικογένειά σας. Τα παιδιά θα τον λατρέψουν! Και μετά από μια τέτοια πολυάσχολη μέρα, τι καλύτερο από το να απολαύσετε το ποτό ή το cocktail σας ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική; Καθημερινά από τις 9 το πρωί ως τις 3 τη νύχτα (http://www.baluxcafe.com).

«Matsuhisa Athens Astir Beach»: Η αποθέωση της ιαπωνικής κουζίνας

Το εστιατόριο Matsuhisa Athens στη Βουλιαγμένη είναι το «σπίτι» της παγκοσμίου φήμης κουζίνας του Nobu. Το Matsuhisa Athens έχει φέρει στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας την ήσυχη δύναμη της ιαπωνικής κουζίνας και τη γοητεία της ιαπωνικής φιλοσοφίας. Σε μία από τις πιο γραφικές τοποθεσίες της Αττικής, στον Αστέρα της Βουλιαγμένης και το Astir Palace, θα απολαύσετε υψηλή γαστρονομία, άψογη φιλοξενία και ατμοσφαιρικές γαστριμαργικές εμπειρίες με θέα στη θάλασσα. Σχεδιασμένο από το διάσημο Rockwell Group της Νέας Υόρκης, το εστιατόριο Matsuhisa Athens δένει άψογα με το φυσικό περιβάλλον, αποτελώντας έναν από τους πιο hot προορισμούς της πόλης. Δοκιμάστε jalapeno tuna, yellowtail sashimi, white fish sashimi with dried red miso, sashimi tacos με αστακο, chu toro sashimi, black cod, ζεστά και κρύα πιάτα, εξαιρετικά γλυκά και απίθανα κοκτέιλ. Αν είστε λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας, επισκεφθείτε ένα από τα καλύτερα ιαπωνικά εστιατόρια στον κόσμο, που ήρθε και στην Αθήνα, το Matsuhisa Athens στη Βουλιαγμένη. Πληροφορίες: https://matsuhisaathens.com/