Την τελευταία του πνοή άφησε ο σπουδαίο κρητικός λυράρης Γιώργος Κατσαμάς σε ηλικία 65 ετών, μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Γεννημένος στους Έρφους Μυλοποτάμου Ρεθύμνης το 1953 ο Γιώργος Κατσαμάς υπήρξε από τους πλέον αξιόλογους καλλιτέχνες της γενιάς του και όχι μόνο. Καταγόμενος από μουσική οικογένεια μιας τόσο οι παππούδες του Βασίλης Κατσαμάς και Σήφης Φραγκιαδάκης, όσο και ο πατέρας του Μανώλης Κατσαμάς υπήρξαν αξιόλογοι μουσικοί.

Ήταν ένα από τα 7 αδέρφια της οικογένειας του Μανώλη και της Αμαλίας Κατσαμά. Αδερφός του αείμνηστου Βασίλη Κατσαμά ενός σπουδαίου λαουτιέρη και τραγουδιστή, του Σήφη Κατσαμά επίσης καλού τραγουδιστή, του Νικηφόρου Κατσαμά με το παρατσούκλι “Νίκος Κρητικός” γνωστού κιθαρίστα στο λαϊκό πεντάγραμμο, της Πόπης Κατσαμά η οποία είχε επίσης τραγουδήσει λαϊκά τραγούδια με μεγάλη επιτυχία την δεκατία του ’70 και έχει επίσης ακόμη έναν αδερφό τον Ηρακλή και μια αδερφή την μεγαλύτερη σε ηλικία από όλους, την Γιαννούλα.

Η δισκογραφική του παρουσία έχει να επιδείξει αρκετές επιτυχίες. Αξίζει να αναφέρουμε τις δισκογραφικές του εκδόσεις με τίτλο:

“Ήντα τση κάνεις τση καρδιάς”

“Νυχτερινός Διαβάτης”

“Στιγμές να σου θυμούμαι”

“Μουσικά Μονοπάτια”

Πηγή: ekriti.gr