Σε τακτικό ανακριτή παραπέμφθηκαν να απολογηθούν εννέα άτομα που συνελήφθησαν κατόπιν αστυνομικής επιχείρησης για εμπλοκή σε πολυμελή συμμορία, η οποία διέπραξε το τελευταίο πεντάμηνο συνολικά 32 διαρρήξεις σε σπίτια, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε κοσμήματα, χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Η αξία των κλοπιμαίων, πολλά από τα οποία φαίνεται πως κατέληγαν σε κλεπταποδόχους, εκτιμάται ότι ξεπερνάει τις 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της Αστυνομίας, η φερόμενη δράση της συμμορίας ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο και συνεχίστηκε μέχρι πριν από λίγες μέρες, διάστημα κατά το οποίο τα κατηγορούμενα ως μέλη της, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, έκαναν τη μία διάρρηξη μετά την άλλη, εκ των οποίων τις 30 στο πολεοδομικό συγκρότημα στη Θεσσαλονίκη και από μία σε Λάρισα και Τρίκαλα.

Ως φυσικοί δράστες φέρονται επτά άνδρες -έξι συνελήφθησαν κι ένας είναι ήδη προφυλακισμένος για παρόμοια αδικήματα- ενώ χρησιμοποιούσαν ειδική συσκευή – αντικλείδι, με την οποία παραβίαζαν τις πόρτες ασφαλείας για να «τρυπώσουν» στα διαμερίσματα. Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, προκειμένου οι δράστες να μην κινήσουν τις υποψίες σε περίπτωση αστυνομικών ελέγχων τοποθετούσαν τα κλεμμένα κοσμήματα σε λούτρινα αρκουδάκια.

Επιπλέον, η δικογραφία καταλογίζει σε δύο γυναίκες -η μία συνελήφθη, η άλλη έχει ταυτοποιηθεί- ότι παρακολουθούσαν τα σπίτια «στόχους» και ενημέρωναν τους συγκατηγορουμένους τους για τις ώρες που απουσίαζαν οι ένοικοί τους. Ανάμεσα στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται και δύο άνδρες, στους οποίους φαίνεται ότι κατέληγε μέρος των κλοπιμαίων. Ένας εξ αυτών μάλιστα διατηρούσε ενεχυροδανειστήριο, η άδεια του οποίου όμως ανακλήθηκε πρόσφατα, λόγω εμπλοκής του σε άλλες υποθέσεις κλεπταποδοχής.