Αν ο σκοπός της Κουμουνδούρου ήταν η κοινή γνώμη να ασχοληθεί με τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα το περασμένο Σάββατο το βράδυ, η μάχη αυτή είχε χαθεί από τις πρώτες αναρτήσεις στα sites. Σχεδόν κανείς – ή μάλλον μόνο οι στενά κομματικοί υποστηρικτές στα social media και τα sites ασχολήθηκαν με τις προτάσεις Τσίπρα. Ο,τι σχόλιο έγινε ήταν για το πράσινο σκηνικό, την παλαιοπασοκική φρασεολογία, τη χρήση του ήλιου, την επανάληψη της αποτυχημένης προσπάθειας του Αλέξη Τσίπρα να μιμηθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου, αποδεχόμενος ίσως -όπως έλεγε αργά το Σάββατο το βράδυ έμπειρο κομματικό στέλεχος, σχολιάζοντας τα πράσινα χρώματα του σκηνικού στο «Βελλίδειο», την κλοπή του συνθήματος του 2015 «νέα αρχή» και τη φράση με τον ήλιο που θα ανατείλει ξανά – σ.σ.: από εκείνους που διαφωνούν με τη γραμμή προσέγγισης ΣΥΡΙΖΑ – Κινήματος Αλλαγής- «είδε και απόειδε ότι δεν μπορούμε να το γυρίσουμε ως ΣΥΡΙΖΑ και το παίζει ΠΑΣΟΚ. Απελπισία…».

Ο Αλέξης Τσίπρας «ξαναθυσίασε» δημοσίως τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, που είχε πει ότι η φορολογία της μεσαίας τάξης επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν συνειδητή επιλογή και υποστήριξε ότι ήταν αναγκαστική, αλλά η μεσαία τάξη συνεχίζει να μην ασχολείται μαζί του.

Εφτασε μέχρι και να χρησιμοποιήσει ήπιους αυτοκριτικούς τόνους για τη Συμφωνία των Πρεσπών (σ.σ.: έκανε λόγο για κενά κ.λπ.), αλλά πάλι η μεσαία τάξη δεν ασχολήθηκε μαζί του.

Ξέρετε τι λένε μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ για την απάντησή του για τις πρόωρες εκλογές «ας το αποφασίσει ο πρωθυπουργός και εδώ είμαι εγώ»; Λένε πως ούτε αυτοπεποίθηση έδειξε ούτε υπευθυνότητα. Ο κόσμος μάλλον κατάλαβε ότι προσπαθεί να αποφύγει και δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές. Αυτό λένε.