Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα λάβει «πολύ γρήγορα» αποφάσεις για την ανακούφιση των πολιτών από τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο οποίος πάντως τόνισε ότι σε σχέση με πριν από λίγους μήνες η Γερμανία είναι σήμερα σε πολύ καλύτερη θέση σε ό,τι αφορά την ασφάλεια εφοδιασμού με φυσικό αέριο.

«Κανείς δεν πρέπει να αφεθεί μόνος με τα προβλήματά του», τόνισε ο κ. Σολτς στο περιθώριο της διήμερης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιείται στο Κάστρο Μέζεμπεργκ του Βρανδεμβούργου και επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι τα μέτρα να είναι «όσο το δυνατόν πιο προσαρμοσμένα, όσο το δυνατόν πιο στοχευμένα και όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά».

Ο καγκελάριος εξέφρασε πάντως την ικανοποίησή του για την πρόοδο που σημειώθηκε στις προσπάθειες αντιστάθμισης της μείωσης των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Οι τερματικοί σταθμοί υγραερίου κατασκευάζονται στις γερμανικές ακτές με «απίστευτο» ρυθμό, δήλωσε και οι δεξαμενές αποθήκευσης αερίου έχουν ήδη γεμίσει σε ποσοστό άνω του 82%. Η κατάσταση της ασφάλειας του εφοδιασμού είναι «πολύ καλύτερη» από ό,τι πριν από λίγους μήνες, πρόσθεσε ο Όλαφ Σολτς.