Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο ο ΠΑΟΚ κατέβαλε την αντίσταση του μαχητικού Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0 σε ένα παιχνίδι με περιορισμένη ποιότητα και λίγες αξιόλογες φάσεις.

Το πρώτο γκολ σημείωσε στο 16′ ο Χοσέ Μαουρίσιο με δυνατό βολέ και το δεύτερο ο Γκαρός με αυτογκολ στο 90′ όταν σε κεφαλιά του Κρέσπο παρενεβλήθη και με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χουάντερσον.

Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των έξι οπαδών του ΠΑΟΚ που πριν 19 χρόνια έχασαν την ζωή τους στο τροχαίο των Τεμπών.

Στην Τούμπα δεν υπήρχαν αναρτημένα πανό, παρά μόνο αυτά με τα ονόματα τους, που είναι αφιερωμένα στη μνήμη των παιδιών, που άφησαν την τελευταία τους πνοή πριν από 19 χρόνια στο τροχαίο των Τεμπών, μπροστά από τα οποία οι παίκτες των δυο ομάδων εναπόθεσαν λουλούδια. Στην έναρξη του αγώνα ο διαιτητής Τάσης τήρησε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη τους.

Από το ξεκίνημα του αγώνα ο Απόλλων κάνει γνωστές τις προθέσεις του. Στο 7′ ο Τριάδης βγήκε απέναντι στον Πασχαλάκη, πλάσαρε ο αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έδιωξε σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ πήρε μπρος πολύ σύντομα και στο 16′ προηγήθηκε. Στο κόρνερ του Πέλκα, ο Χοσέ Μαουρίσιο με δυνατό βολέ, κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Χουάντερσον ανοίγοντας το σκορ (1-0).

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ελέγχουν το πιχνίδι και στο 42′ από σπουδαία μακρυνή μπαλιά του Ζαμπά, ο Μπίσεσβαρ έστειλε δυνατό σουτ στην εστία του Απόλλωνα, που απέκρουσε ο Χουάντερσον.

Με το 1-0 έληξε το πρώτο ημίχρονο και στο 49′ ο ΠΑΟΚ πλησίασε με αξιώσεις στην εστία του Χουάντερσον. Το τελικό σουτ του Ζαμπά, όμως, από την έξυπνη πάσα του Πρίγιοβιτς έφυγε ελάχιστα άουτ.

Το παιχνιδι εξελίσσονταν με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει και τον σκληροτράχηλο Απόλλωνα να εξαπολύει αντεπιθέσεις, όταν στο 68′ ο Ματζουράκης πέρασε στον αγώνα τον Σικαμπάλα, που αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ το 2006 και χειροκροτήθηκε από την Τούμπα κι αυτός με την σειρά του ιπποτικά ανταπέδωσε την φιλοφρόνηση με νέο χειροκρότημα. Δευτερόλεπτα πριν ο Απόλλων έχασε μια καλή ευκαιρία οταν από κοντά κεφαλιά του Μάντζιου έφυγε άουτ.

Στο 86′ ο Απόλλων έχασε την μεγάλη ευκαιρία της ισοφάρισης, πάλι με τον Μάντζιο, η κοντινή κεφαλιά του οποίου εξουδετερώθηκε από τον Πασχαλάκη.

Ομως ο ΠΑΟΚ… έκρυβε και δεύτερο γκολ. Στο 90′ η καρφωτή κεφαλιά του Κρέσπο, βρήκε το κεφάλι του Γκαρός, άλλαξε πορεία και αιφνιδιάζοντας τον Χουάντερσον κατέληξε στα δίχτυα του για να γραφτεί έτσι το τελικό 2-0.

Διαιτητής: Γιώργος Τάσης (Ηπείρου)

Κίτρινες: Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ, Βιεϊρίνια / Κοντοές, Μπεντινέλι.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάχοφ, Μαουρίσιο, Πέλκας, Ζαμπά (72′ Καρέλης), Μπίσεσβαρ (87′ Λημνιός), Πρίγιοβιτς (80′ Ακπόμ).

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Ναδάλες (68′ Σικαμπάλα), Τζανετόπουλος, Βαφέας, Στάθης, Κονέ, Κοντοές, Ντ’ Ούρσο, Τριάδης (86′ Γκαρός), Μάντζιος, Μπεντινέλι (58′ Γκίνο).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ