Ο μεγάλος νικητής του Copa America 2019 θα αναδειχθεί απόψε (7/7, 23:00) με την Βραζιλία να κοντράρεται με το Περού στο Maracana του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η διοργανώτρια Βραζιλία θεωρείται το μεγάλο φαβορί και αναζητάει εδώ και πολύ καιρό έναν τίτλο!

Δεν τα κατάφερε στις δύο τελευταίες διοργανώσεις του Copa America, αλλά ούτε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργάνωσε το 2014.

«Όνειρο και στόχος μας ήταν ο τελικός. Τώρα το πιο δύσκολο ήρθε, να νικήσουμε μια σπουδαία ομάδα όπως το Περού. Ένας τελικός με το εθνόσημο στο «Μαρακανά» είναι σπουδαίο, αλλά πρέπει να σεβαστούμε τους αντιπάλους. Αλλά πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι μας και να νικήσουμε. Πρέπει να ξέρουμε πότε θα επιτεθούμε και πότε θα υποφέρουμε. Με την Αργεντινή το κάναμε δείχνοντας ότι είμαστε μια ομάδα που αποτελείται από αληθινούς άνδρες. Όλοι βοήθησαν», είπε χατακτηριστικά ο Κασεμίρο.

Να σημειωθεί πως μέχρι τωρα στην διοργάνωση, η «Σελεσάο» δεν έχει δεχθεί ούτε ένα τέρμα, ενώ στην φάση των ομίλων, συνέτριψε στις 22 Ιουνίου το Περού με 5-0!

Από την άλλη πλευρά, το Περού έκανε την έκπληξη και βρέθηκε σε τελικό μετά από 44 χρόνια.

Τελευταίος τελικός ήταν το μακρινό 1975, όταν και κατέκτησε το τρόπαιο, έπειτα από τις δύο νίκες που σημείωσαν στα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια με την Κολομβία.

«Η Βραζιλία είναι μια σπουδαία ομάδα, από τις καλύτερες παγκοσμίως, με πολλούς κορυφαίους παίκτες και έναν μεγάλο προπονητή τον Τίτε», δήλωσε ο Γκαρέκα.

Στο αγωνιστικά, για τους οικοδεσπότες Γουίλιαν δεν είναι διαθέσιμος λόγω τραυματισμού, ενώ από παρόμοια προβλήματα ταλαιωρούνται και οι Ριτσάρλισον, Φιλίπε Λουίς και Φερναντίνιο. Noκ άουτ για το Περού είναι ο Τζέισον Φαρφάν.