«Ο Κολοκοτρώνης σκότωνε γυναικόπαιδα» είπε καθηγητής σε σχολείο στη Κέρκυρα προκαλώντας σάλο

Σάλος έχει προκληθεί από την δημοσιοποίηση εντός βίντεο στο οποίος  καθηγητής σε σχολείο της Κέρκυρας κατά την διάρκεια της διδασκαλίας του μιλά με απαξιωτικά λόγια για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον Παύλο Μελά και την Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα.

«Ο Παύλος Μελάς είναι αμφιλεγόμενη προσωπικότητα», ακούγεται να λέει στους μαθητές του ο καθηγητής χημείας σε σχολείο της Κέρκυρας και κατά  ο Μακεδονομάχος αποτελεί χείριστο δείγμα του ελληνικού πολιτισμού και σε καμία περίπτωση «δεν ήταν ήρωας».

Μάλιστα, όταν ένας από τους μαθητές του λέει πως «και ο Κολοκοτρώνης ήταν Τούρκος», ο χημικός απαντά: «σου είπα τι ήταν ο Κολοκοτρώνης. Σκότωνε γυναικόπαιδα, το έγραψε στα απομνημονεύματά του να πας να τα διαβάσεις ο ίδιος. (…) Ο ίδιος γράφει ότι για τη χώρα μου «έκανα θρύψαλα κρανία μικρών Εβραιόπουλων»».

Ακόμα, όπως ακούγεται να λέει ο καθηγητής στο σχολείο της Κέρκυρας, «η Μπουμπουλίνα εξαγόρασε τη ζωή των Εβραίων κυριών της Τρίπολης, όταν τους πήρε τα κοσμήματα. Τους πήρε όλα τα χρυσαφικά και τους έσφαξε».

Η ίδια η Μπουμπουλίνα εξαγόρασε τη ζωή των Εβραίων κυριών της Τρίπολης όταν τους πήρε τα κοσμήματα. Τους πήρε όλα τα χρυσαφικά και τους έσφαξε».

Loading video

By |2019-09-20T14:00:35+03:00Σεπτέμβριος 20th, 2019|ΕΛΛΑΔΑ|0 Comments

Leave A Comment

twenty − one =