Συνέντευξη Τύπου για την αντιμετώπιση της καταστροφής στο Μάτι από τις ένοπλες δυνάμεις, παραχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Κατά την συνέντευξη Τύπου, ο κ. Καμμένος στάθηκε στη συνδρομή και τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην ανατολική Αττική, ενώ Υπεραμύνθηκε των ενεργειών του πρωθυπουργού και χαρακτήρισε τη στάση του «συνεπή».

Ο κ. Καμμένος παρέχοντας την πλήρη στήριξη του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υπεραμύνθηκε των χειρισμών του, χαρακτηρίζοντας τη στάση του «συνεπή», καθώς επέστρεψε εσπευσμένα στην Ελλάδα, μόλις πληροφορήθηκε για τις πυρκαγιές που έπληξαν την ανατολική Αττική την περασμένη εβδομάδα, για την αντιμετώπιση της καταστροφής.

Ο Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε και στις ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, τη φιλοξενία προς τους πυρόπληκτους και τις λοιπές παροχές, δηλώνοντας πως σήμερα Δευτέρα, διατέθηκαν 50 διαμερίσματα στο Ζούμπερι για τη στέγαση πυρόπληκτων ενώ ξεκίνησε και η διάνοιξη ρεμάτων στην περιοχή για την απρόσκοπτη κάθοδο των όμβριων υδάτων στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού συμμετέχει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, ενώ παράλληλα όλα τα ελαφρά μέσα που διαθέτουν τα επιτελεία της αεροπορίας και του στρατού ξηράς, καθώς και τα drone, έχουν ενεργοποιηθεί για περιπολίες σε όλη την Ελλάδα.

Για τον ίδιο σκοπό δίνονται καύσιμα σε αερολέσχες, για τη συμμετοχή στις προγραμματισμένες περιπολίες για την προστασία των δασών και των κατοικημένων περιοχών.

Τέλος ο κ.Καμμένο, ενημέρωσε πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει προσφερθεί και για τη δημιουργία ΚΕΠ, σε εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων στις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πυροπαθείς σε θέματα που αφορούν στις αποζημιώσεις.