Με πλούσιο κοινωνικό έργο και σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις, ο Θανάσης Μαρτίνος είναι από τους μεγαλύτερους και πιο παραδοσιακούς πλοιοκτήτες – Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να τον ορίσει Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους

Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους,ορίστηκε ο πλοιοκτήτης Αθανάσιος Μαρτίνος έπειτα από απόφαση που έλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με το orthodoxianewsagency.gr.

Ο Θανάσης Μαρτίνος είναι από τους μεγαλύτερους και παραδοσιακότερους πλοιοκτήτες, παγκοσμίως. Η προσφορά του στη ναυτιλία είναι σημαντική σε ευθεία αναλογία με το κοινωνικό του έργο. Ο Θανάσης Μαρτίνος είναι ο επιχειρηματίας της θάλασσας με σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις. Αποτελεί συχνά θέμα συζήτησης το κοινωνικό του έργο το οποίο έχει κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια, συνειδητά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Μεταξύ άλλων έχει χρηματοδοτήσει τη δημιουργία καρδιολογικής πτέρυγας σε τρία μεγάλα δημόσια νοσοκομεία, καλύπτει τα έξοδα πετρελαίου όλης τη χρονιάς για τη θέρμανση περισσοτέρων των 10 σχολικών μονάδων, καθώς και το κτίσιμο τριών εκκλησιών.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι δώρισε 21.000 ευρώ για την κάλυψη της μισθοδοσίας των δύο νοσηλευτριών την Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Νάξου. Έχει προηγηθεί η δωρεά στο ίδιοι νοσοκομείο αξονικού τομογράφου 16 τομών. Οι δωρεές γίνονται μέσω της αστική μη κερδοσκοπικής εταιρείας πολιτιστικού και κοινωφελούς έργου ΑΙΓΕΑΣ.