Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού στο δεύτερο αγώνα για τη φάση των «16» επικράτησε σε έναν συγκλονιστικό σε εξέλιξη αγώνα 5-3 της ΑΕΛ, καλύπτοντας το 3-2 της ήττας του πριν δύο εβδομάδες στη Λάρισα. Τα τέρματα των Αρκάδων σημείωσαν οι Ζίζιτς με αυτογκόλ (7΄), Μαρτίνες (43΄), Βαλιέντε (58΄), Καλτσάς (78΄) και Φερνάντες (85΄), ενώ για τους Λαρισαίους σκόραραν οι Ακόστα (52΄), Σικάφκα (60΄) και Ζίζιτς (75΄).

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο και εκτός από τα δύο τέρματα που σημείωσε έχασε τουλάχιστον τρεις καλές ευκαιρίες για να αυξήσει το σκορ, ενώ η Λάρισα το ίδιο διάστημα δεν κατάφερε να γίνει επικίνδυνη.

Ο Αστέρας προηγήθηκε στο 7ο λεπτό με αυτογκόλ του Ζίζιτς, όταν ο Καλτσάς έκανε τη σέντρα στη μικρή περιοχή και ο παίκτης της ΑΕΛ, στην προσπάθειά του να μπει στην πορεία της μπάλας, τη βρήκε με την πλάτη και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Ακολούθησαν δύο ακόμη καλές στιγμές για την ομάδα της Τρίπολης, στο 9΄ με τον Μανιά (κεφαλιά που έδιωξε σε κόρνερ ο Κρίστινσον) και στο 22΄ με τον Φερνάντες (πλασέ που επίσης έδιωξε ο τερματοφύλακας της Λάρισας).

Ο Αστέρας έφθασε στο δεύτερο τέρμα του στο 40΄, όταν σε εκτέλεση κόρνερ ο Μαρτίνες έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και νίκησε τον Κρίστινσον. Η πολιορκία των γηπεδούχων στα καρέ της ΑΕΛ συνεχίστηκε και στο 43΄ ο Φερνάντεθ, μετά από ωραία επιθετική προσπάθεια των συμπαικτών του από δεξιά έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό κι έφυγε κόρνερ.

Στο 2ο 45λεπτο η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά και με επιθετικές διαθέσεις να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ και το κατάφερε σχετικά γρήγορα, αφού στο 52΄ σκόραρε με σουτ του Ακόστα σε μεταβίβαση του Ντέλετιτς. Όμως, η απάντηση του Αστέρα ήταν άμεση και στο 58΄ ο Βαλιέντε πλάσαρε αμαρκάριστος μέσα από την περιοχή και έκανε το 3-1. Ο χορός των γκολ συνεχίστηκε, αλλά αυτή τη φορά για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι στο 60΄ μείωσαν σε 3-2 με σουτ στην κίνηση του Σικάφκα και το ματς πήρε τη μορφή του πρώτου αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 75΄ με τον Ζίζιτς, ο οποίος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην εστία του Αθανασιάδη. Ο Αστέρας απάντησε και πάλι με όμορφη προσπάθεια του Καλτσά, ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή κι έγραψε το 4-3, για να πάρει την σκυτάλη στο 85΄ ο Φερνάντες και με όμορφο σουτ να γράψει το 5-3 και να χαρίσει στην ομάδα του την πρόκριση.

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες κάρτες: Πασαλίδης, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας / Καρανίκας, Μιλοσάβλιεβιτς, Σικάφκα, Γιακομόφσκι, Γκοϊκοβιτς

Κόκκινες κάρτες: –

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Μαρτίνες, Πασαλίδης, Τριανταφυλόπουλος (79΄ Δουβίκας), Μουνάφο, Βαλιέντε, Φερνάντεζ (87΄ Μπελόκ), Τσιλιανίδης (56΄ Βλάχος), Καλτσάς, Μανιάς.

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γιακιμόφσκι (64΄ Ζίβκοβιτς) , Σικάφκα, Καρανίκας, Ακόστα (79΄ Γκόλιας), Σετσέροβιτς (46΄ Νούνιτς), Γκοϊκοβιτς, Ζίζιτς, Φατιόν.