Προσωπική και εφ’ όλης της ύλης επίθεση κατά του πρωθυπουργού στη Βουλή εξαπέλυσε χθες εν απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας.

Γνωρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να είναι στη Βουλή, καθώς ήταν στην παρουσίαση του «πράσινου πιστοποιητικού», που αποτέλεσε και πρότασή του -κατά της οποίας είχε ταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ προβλέποντας ότι η Ευρώπη ποτέ δεν θα την έκανε δεκτή-, και παρά το γεγονός ότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν το προέβλεπε αλλά ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης το επέτρεψε (σ.σ.: αν και του υπενθύμισε ότι σε ενάμιση χρόνο ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη απαντήσει σε 7 επίκαιρες ερωτήσεις ενώ ο ίδιος ως πρωθυπουργός σε τεσσεράμισι χρόνια σε δέκα όλες και όλες), ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήρε το λόγο για να διαμαρτυρηθεί επειδή ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει απαντήσει στην ερώτησή του για τα ΑΕΙ. «Αυτό εγώ το χαρακτηρίζω πολιτική δειλία! Είναι πολιτική δειλία να το βάζει στα πόδια ο πρωθυπουργός και αν δεν έρχεται εμείς θα είμαστε εδώ να μιλάμε για τα μεγάλα ζητήματα ελληνικής κοινωνίας», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Ηταν θράσος να μιλήσει όχι ως πρωθυπουργός αλλά ως κομματάρχης σε επαρχιακό καφενείο της Δεξιάς με λόγο εμπρηστικό και ανιστόρητο που εξίσωνε Αριστερά με φασισμό! Πού τα έχει δει αυτά γραμμένα; Τους αγώνες για Δημοκρατία μιας παράταξης που έδωσε αίμα για τη Δημοκρατία στον τόπο με το φασισμό! Μίλησε για σκοτεινό διάλειμμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!», είπε εκτός εαυτού ο κ. Τσίπρας υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κράτησε τη χώρα στην Ε.Ε. και το ευρώ, οδήγησε στη ρύθμιση χρέους, που -όπως είπε- μας κρατάει στην κρίση με το κεφάλι έξω από νερό, δημιούργησε τα 37 δισ. ευρώ που βρήκε στα δημόσια ταμεία κ.λπ.

«Οι “βάστα Σόιμπλε” γίνανε προοδευτικοί και οι υπόλοιποι φασίστες γίναμε! Μιλάει ο άνθρωπος που ντύθηκε “μακεδονομάχος” και δίχασε τους Eλληνες στη Συμφωνία Πρεσπών. Που ποτέ δεν πίστεψε όσα κατήγγειλε και τώρα τιμά τη συμφωνία!», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, που μάλλον δεν γνωρίζει τι ήταν και τι έκαναν οι Μακεδονομάχοι, αλλά επίσης θέλει να κρύψει πως ο κ. Μητσοτάκης ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή είχε πει πως, αν και διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αν γίνει νόμος του κράτους και ο ίδιος γίνει πρωθυπουργός, θα αναγκαστεί να την εφαρμόσει. Οσο για την εξίσωση Αριστεράς-φασισμού, ο κ. Μητσοτάκης ποτέ δεν εξίσωσε την Αριστερά με το φασισμό. Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός εξίσωσε τον αριστερό λαϊκισμό με το φασισμό και θύμισε ότι στις πλατείες των Αγανακτισμένων το 2011 δρούσαν μαζί, και προφανώς ο κ. Τσίπρας ως ο αυθεντικότερος εκπρόσωπος του αριστερού λαϊκισμού στην Ευρώπη -και όχι της Αριστεράς- θίχθηκε…

Η μεταγραφή βάρυνε κι άλλο το κλίμα στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Tον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργό Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Μεταγραφή

Στον απόηχο των σεναρίων και των διαψεύσεων για σύγκλιση Αλ. Τσίπρα-Γ. Παπανδρέου, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε χθες την ένταξη του Συμεών Κεδίκογλου, στελέχους του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα του ΚΙΔΗΣΟ (του κόμματος του Γ. Παπανδρέου) και εξαδέλφου του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Σαμαρά και βουλευτή της Ν.Δ., Σίμου Κεδίκογλου.

Ο κ. Κεδίκογλου, πρώην βουλευτής Ευβοίας, συναντήθηκε χθες στη Βουλή με τον κ. Τσίπρα και αμέσως μετά ανακοινώθηκε η ένταξή του από το ΚΙΔΗΣΟ στον ΣΥΡΙΖΑ. Στη δήλωσή του, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου υποστήριξε ότι «φορέας σήμερα της δημοκρατικής παράταξης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και φυσικός επικεφαλής και εκφραστής ο πρόεδρός του, Αλέξης Τσίπρας» και γι΄ αυτό, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώνει τις δυνάμεις του για τον «καλό σκοπό».

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ούτε το Κίνημα Αλλαγής ούτε το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου, που είναι ενταγμένο στο Κίνημα Αλλαγής και ο Γ. Παπανδρέου είναι βουλευτής του, είχαν σχολιάσει αυτή τη μεταγραφή, που δεν έγινε σε καλό timing για τη Χαριλάου Τρικούπη. Μετά τους κραδασμούς που προκάλεσε η διαφωνία του κ. Χάρη Καστανίδη για τη στάση του Κινήματος Αλλαγής υπέρ των αλλαγών στο ΑΣΕΠ, η απόφαση ενός στελέχους κοντά στον Γ. Παπανδρέου να μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν και η καλύτερη εξέλιξη για το κόμμα της κ. Γεννηματά.