Ούτε μια ώρα δεν θέλει να αφήσει να πάει χαμένη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση με γοργά βήματα θα αρχίσει το νομοθετικό της έργο.

Την Τετάρτη θα γίνει το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης και μετά το άνοιγμα της Βουλής (στις 17 Ιουλίου), την εκλογή προεδρείου, τις προγραμματικές δηλώσεις και την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση (22 Ιουλίου), προτεραιότητα του κ. Μητσοτάκη αποτελεί το νομοθετικό έργο, με το οποίο θέλει να δώσει το πρώτο στίγμα διακυβέρνησής του.

Το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά τη δομή και τη λειτουργία της κυβέρνησης και του κράτους με στόχο της δημιουργία μιας ισχυρής δομής υποστήριξης του πρωθυπουργικού γραφείου στα πρότυπα της γερμανικής καγκελαρίας, αλλά με το πλέγμα ρυθμίσεων που θα κατατεθούν ταυτόχρονα και θα αφορούν την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, εργαλεία που θα αλλάζουν τον τρόπο λήψης αποφάσεων στους δήμους για να μην παραλύσουν εξαιτίας της απλής αναλογικής, αλλά και οι σημειακές παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα.

Σχεδόν ταυτόχρονα θα κατατεθεί και το φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ανοίξει και η υπόθεση της συνταγματικής αναθεώρησης, καθώς στόχος είναι να έχει κλείσει μέχρι το τέλος του έτους.