Εν μέσω μιας «θάλασσας» από γαλαζοκίτρινες σημαίες της Ουκρανίας και πανό, διαδηλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τον ουκρανικό λαό σήμερα και κάλεσαν τις κυβερνήσεις να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν το Κίεβο, να τιμωρήσουν τη Ρωσία και να αποφύγουν μια ευρύτερη σύρραξη.

Εκατοντάδες άνθρωποι αψήφησαν τη βροχή και διαδήλωσαν στο Σίδνεϊ, φωνάζοντας η «Ουκρανία θα επικρατήσει», την ώρα που διαδηλωτές στο Τόκιο αξίωναν την αποβολή της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν επίσης τους δρόμους της Ευρώπης, με τον κόσμο, μεταξύ τους πολλοί Ουκρανοί που ζουν στο εξωτερικό, στο Λονδίνο, το Βερολίνο, το Ελσίνκι, τη Μαδρίτη και το Μιλάνο να καλύπτεται με ουκρανικές σημαίες και να κρατά πανό με το σύνθημα «Σταματήστε τον πόλεμο».

Μια διαδήλωση, στην οποία συμμετείχαν 20.000 άνθρωποι σύμφωνα με τους διοργανωτές, πραγματοποιήθηκε στη Βέρνη της Ελβετίας.

Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες κάλεσαν την ελβετική κυβέρνηση να λάβει σκληρότερα μέτρα εναντίον της Ρωσίας και του προέδρου της Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στην Κωνσταντινούπολη, οι Ουκρανοί που ζουν στην Τουρκία έψαλαν τον ουκρανικό εθνικό ύμνο και κρατούσαν πλακάτ με φωτογραφίες με ματωμένα αποτυπώματα παλάμης.

«Η οικογένειά μου βρίσκεται στο Κίεβο και επιτίθενται εναντίον του Κιέβου σήμερα. Δεν ξέρω τι να κάνω, τους τηλεφωνώ κάθε 10-15 λεπτά», είπε μια διαδηλώτρια, η Βικτόρια.

«Ελπίζω ότι ο ολόκληρος ο κόσμος θα ορθώσει το ανάστημά του και θα κάνει κάτι για να προστατεύσει τις οικογένειές μας».