Σκληρή ανακοίνωση με αφορμή το προεκλογικό σποτ της Ρένας Δούρου όπου γίνεται εκτενής αναφορά στην τραγωδία στο Μάτι εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία. Κατηγορεί την περιφερειάρχη Αττικής και την κυβέρνηση γενικότερα πως προσβάλουν τους 102 νεκρούς.

Το βίντεο έχει τίτλο «Ο Αγώνας για την Αλήθεια Ξεκινάει» και απεικονίζει τη Ρένα Δούρου να μιλάει για την πολύνεκρη τραγωδία της 23ης Ιουλίου στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους.

Η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει το βίντεο προκλητικό και σημειώνει ότι «απλά επιβεβαιώνει πόσο ακατάλληλοι, κυνικοί και επικίνδυνοι ήταν οι άνθρωποι που διαχειρίστηκαν την εθνική τραγωδία στο Μάτι».

«Ακόμη και σήμερα δεν συναισθάνονται τις ευθύνες τους, προσβάλλοντας τη μνήμη 102 συμπολιτών μας. Ντροπή» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Δεν έφτανε η σύσκεψη της ντροπής που διοργάνωσαν ενώ ήξεραν ότι υπήρχαν νεκροί. Ούτε και η συνέντευξη Τύπου της εξαπάτησης, με τις υποτιθέμενες εστίες εμπρησμών που δήθεν εντόπισαν οι δορυφόροι. Το προκλητικό βίντεο της κ. Δούρου απλά επιβεβαιώνει πόσο ακατάλληλοι, κυνικοί και επικίνδυνοι ήταν οι άνθρωποι που διαχειρίστηκαν την εθνική τραγωδία στο Μάτι. Ακόμη και σήμερα δεν συναισθάνονται τις ευθύνες τους, προσβάλλοντας τη μνήμη 102 συμπολιτών μας. Ντροπή».