Τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα δέχθηκε στο γραφείο του στη Βουλή ο πρωθυπουργός, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο των κατ’ ιδίαν συναντήσεών του με τους πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ και τις διπλωματικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η κυβέρνηση.

Ο κ. Κουτσούμπας, που ολοκλήρωσε χθες την επίσκεψή του στο Λονδίνο, αναμένεται να εκφράσει την κάθετη διαφωνία του ΚΚΕ στη νέα αμυντική συμφωνία Ελλάδας ΗΠΑ.

Υποδεχόμενος τον γγ του ΚΚΕ μπροστά στους δημοσιογράφους ο κ. Μητσοτάκης αστειεύτηκε λέγοντας στον κ. Κουτσούμπα: «Γύρισε ο κόσμος ανάποδα. Εσύ με μπλε γραβάτα κι εγώ με κόκκινη».

Ο κ. Κουτσούμπας, από την πλευρά του, μίλησε για το ταξίδι του στο Λονδίνο, όπου μετείχε σε εκδήλωση της κομματικής οργάνωσης του ΚΚΕ. «Ενόψει της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού το ΚΚΕ οργανώνεται», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Στις 13:00, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με μέλη του CEO Clubs Greece.

Στις 17:00, ο πρωθυπουργός θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον επικεφαλής του φορέα «Jewish Agency for Israel», Isaac Herzog.

Στις 17:30, θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Στις 19:30, ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει σε ανοιχτή συζήτηση με τον πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νίκο Μπακατσέλο, στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου του «30ου GREEK ECONOMIC SUMMIT-Turning the Odds», στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

Κουτσούμπας: Είμαστε στη δίνη σοβαρών εξελίξεων

Για τα όσα συζήτησε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνάντησή τους στη Βουλή, μίλησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τετ α τετ ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Μετά από την ενημέρωση εκ μέρους του κυρίου πρωθυπουργού θα ήθελα να σας πω ότι βρισκόμαστε πραγματικά στη δίνη σοβαρών εξελίξεων έντονων ανταγωνισμών, αντιθέσεων και συγκρούσεων στη περιοχή. Αυτό μας κάνει ιδιαίτερα ανήσυχους. Εκφράσαμε την αντίθεση του ΚΚΕ με τη νέα ελληνοαμερικάνικη συμφωνία που επεκτείνει τις αμερικάνικες και ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα και εμπλέκει τη χώρα μας σε νέους τυχοδιωκτισμούς και σε πολεμικούς, ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή.

Φυσικά εκ μέρους της κυβέρνησης και του κυρίου πρωθυπουργού δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό. Είναι πάγια και διαχρονική η απόψή τους σχετικά με τη στάση της Ελλάδας απέναντι στους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ, απέναντι στις διεθνείς συμμαχίες. Δυστυχώς όμως βλέπουμε και παρακολουθούμε στο πολιτιστικό σκηνικό, άλλα κόμματα όπως είναι για παράδειγμα η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση η οποία παλιότερα είχε άλλες θέσεις, όμως ως κυβέρνηση ουσιαστικά προετοίμασε αυτή την απαράδεκτη αμερικανονατοϊκή συμφωνία.