Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το πρωί, μετά την έκρηξη, που σημειώθηκε σε διυλιστήριο της νότιας Γερμανίας, κοντά στο ‘Ινγκολσταντ, προκαλώντας τον τραυματισμό οκτώ ανθρώπων, ενώ σχεδόν 2.000 κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε τομέα παραγωγής αερίου και βενζίνης σε υγρή μορφή λίγο μετά τις 05.30 τοπική ώρα (06.30 ώρα Ελλάδας). Ανάμεσα στους τραυματίες τρεις φέρουν τραύματα «μέτριας και μεγάλης βαρύτητας», διευκρίνισε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Λόγω του καπνού που προκάλεσε η έκρηξη και η πυρκαγιά που ξέσπασε, οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild.

Οι περίπου 1.800 κάτοικοι των περιοχών Βόχμπουργκ και ‘Ιρσινγκ, κοντά στο Ινγκολσταντ στη Βαυαρία, που ζουν κοντά στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις εγκατέλειψαν τις εστίες τους για λόγους ασφαλείας και οδηγήθηκαν σε γυμναστήρια των γύρω περιοχών.

Πάνω από 200 πυροσβέστες έχουν συμμετάσχει στη λειτουργία για να σβήσουν τη φωτιά και να εξαλείψουν τις συνέπειες της έκρηξης. Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Οι αρχές ζήτησαν από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής – που ζουν σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων – να κρατήσουν κλειστά πόρτες και παράθυρα λόγω του πυκνού καπνού.

Δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους

Η Deutsche Welle σημειώνει ότι η τοπική εφημερίδα Donaukurier ανέφερε ότι ακούστηκαν αρκετές μικρές εκρήξεις μετά την αρχική μεγαλύτερη έκρηξη και ο ήχος μπορούσε να ακουστεί αρκετά χιλιόμετρα μακριά.

Οι αρχές δήλωσαν ότι η περιοχή θα είναι αποκλεισμένη για να αποτρέψει τους θεατές να πλησιάσουν τη σκηνή του συμβάντος. Η εφημερίδα σημειώνει ότι η Bayernoil λειτουργεί το διυλιστήριο πετρελαίου σε 127 εκτάρια γης στο Vohburg από το 1967.

Χρήστες στο twitter, ανέβασαν φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τη σκηνή: